Euro NCAP, neodvisna evropska organizacija, ki že skoraj 25 let preverja in ocenjuje varnost novih avtomobilov na štirih posebnih področjih: zaščita odraslih in otrok v potniški kabini v primeru simulirane nesreče (spredaj, bočno in ob drog), sposobnost avtomobila, da ob trku  ublaži posledice na pešce in kolesarje, ter učinkovitost pripomočkov za vožnjo pri preprečevanju nesreč, ne podeljuje zvezdice kar tako. V zadnjih mesecih postajajo pripomočki za vožnjo vse pomembnejši in odločilnega pomena za visoko oceno.

Dacia Spring, prvi električni model romunske znamke, ki je nastal na osnovi modela Renault Kwid, namenjenega kitajskemu trgu, je zaradi slabe zaščite prsnega koša, lobanje in vratu ter težav pri odpiranju vrat. po udarcu, dobil le eno zvezdico. Tudi zelo omejena ponudba sistemov za pomoč vozniku je močno vplivala na slabo končno oceno.

EuroNCAP pa ni podelil nobene zvezdice najnovejši različici električnega Renaulta Zoe. Nizka stopnja zaščite potnikov, slaba razpoložljivost sistemov za pomoč vozniku in kritičnih težav, ki izhajajo iz šibke zaščite v predelu stegnenice, prsnega koša, vratu in glave tako odraslih potnikov kot otrok.