Novi Qashqai je na nedavnem ocenjevanju neodvisne organizacije European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) prejel najvišjo varnostno oceno petih zvezdic. Pri nissanu so še posebno ponosni na odlično oceno, saj EuroNCAP ocenjeval po novem, zahtevnejšem protokolu 2020-2022.

Qashqai je za zaščito odraslih potnikov in otrok dosegel 91 odstotkov zahtevanih kriterijev, kar ga uvršča med najboljše v skupini tekmecev. K temu je v veliki meri pripomogla napredna okrepljena zgradba konstrukcijske osnove CMF-C, na kateri je bil zasnovan. Kot pojasnjuje Nissan, je omenjena platforma na ključnih delih zgrajena z jeklom ultra visoke natezne trdnosti, kar utrjuje njeno togost, hkrati pa v primeru trka omogoča absorpcijo in omejitev njegove silovitosti preden doseže varnostno kletko potnikov.

Nissanova novost na evropskem trgu je vgradnja srednje varnostne blazine, namenjene preprečevanju trka glav voznika in sovoznika ob bočnem trku. Qashqai je tako pri ocenjevanju zaščite ob bočnem trku dobil najvišjo možno oceno 16 točk. Napredna konstrukcijska osnova je tudi temelj elektronske arhitekture, ki podpira napredne tehnologije varnostnih funkcij. Skoraj najvišjo možno oceno 23,8 od možnih 24 točk je prejel za zaščito otrok in najvišjo oceno 12 točk za preverjanje namestitve varnostnega otroškega sedeža.