Audi je v minulem tednu predstavil tudi pri nas paradni model družine Q, Q8, s svežim dizajnom in izboljšanimi tehnologijami. Novi zunanji dizajn s poudarjenim ščitnikom na sprednjem in zadnjem odbijaču dodatno izpostavlja močan značaj SUV-coupeja. Opcijski paket S line nudi še več športnosti, medtem ko so laserske luči dodane kot del opreme modela Q8 s HD matričnimi LED-žarometi.

Digitalne dnevne luči, nove barve, platišča in sedeži s kontrastnimi šivi dodatno poudarjajo prestižno pozicijo modela Q8 med Q-modeli. Cene se začenjajo pri 84.730 evrih. Celostna prenova zunanjosti prinaša ekspresiven dizajn s čistimi linijami, velikimi površinami in dinamičnimi proporcami. Osmerokotni okvir mreže hladilnika je prenovljen, z različnimi oblikami vstavkov glede na izvedbo zunanjosti.

Zunanji elementi, kot so odprtine za zajemanje zraka, difuzor in stranske zaščitne letve, se razlikujejo med osnovnim modelom, paketom S line in modelom SQ8 TFSI. Nov izpušni sistem je dodan vsem agregatom, paket S line pa še dodatno poudarja športni videz. Barvne opcije so razširjene, vključno z barvami iz ponudbe Audi Sport GmbH.

Inovativni HD matrični LED-žarometi z laserskimi lučmi in digitalnimi dnevnimi lučmi s svetlobnimi grafikami dajejo modelu Q8 samozavesten videz. Nova oblika zadnjih OLED-luči s štirimi dizajni po izbiri dodatno prispeva k prepoznavnosti. Grafika zadnjih luči vključuje dvodimenzionalne kroge, medtem ko se barvna shema lahko prilagaja s črno in črno plus izvedbama zunanjih elementov.

Notranjost modela Q8 se izpopolnjuje z izbiro sedežev, barvnih dekorativnih elementov in razširjeno ponudbo. Novi barvni laki in pet novih dizajnov platišč dodajo možnosti personalizacije. Ponudba aplikacij se razširja, omogočajo se direkten dostop do priljubljenih aplikacij tretjih ponudnikov. Asistenčni sistemi so nadgrajeni, vključno z izboljšanim sistemom za prikaz slike okolice.

Podvozje z jeklenimi vzmetmi z uravnavanjem blaženja zagotavlja uravnoteženo in udobno vožnjo. Opcijsko je na voljo elektronsko uravnavano zračno vzmetenje z brezstopenjsko prilagodljivim blaženjem. Štirikolesno krmiljenje (pri modelu SQ8 TFSI serijsko) povečuje varnost in udobje pri manevriranju.

Audi Q8 je na voljo z različnimi pogoni, vključno z dizelskim motorjem 45 TDI quattro, močnejšim 50 TDI quattro ter bencinskim motorjem 55 TFSI. Vsi motorji V6 so opremljeni z 8-stopenjskim menjalnikom tiptronic, stalnim štirikolesnim pogonom quattro in blagim hibridnim pogonom za zmanjšanje porabe goriva. Nova barvna paleta in pet novih platiščnih dizajnov so na voljo za dodatno prilagodljivost.

Za ljubitelje športnosti je na voljo tudi model SQ8 TFSI z močnim bencinskim motorjem V8. Po prenovi se ponaša z ekstremno športnostjo, izrazitimi zunanji detajli in zmogljivim motorjem, ki omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 4,1 sekunde. Napredni paket za podvozje vključuje športni diferencial in elektromehanski sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja za optimalno vodljivost.

S sistemom blagega hibrida, visokotehnološkimi asistenčnimi sistemi in izpopolnjenim dizajnom Audi Q8 nadaljuje svojo zgodbo o prestižnih SUV-coupejih.