Najnovejše rešitve se namenjene povečanju časa uporabe vozila ter za izboljšanje servisiranja in produktivnosti. Rešitve Ford Pro, predstavljene na razstavnem prostoru salona v Hannovru v Nemčiji – kot pojasnjujejo – obsegajo enotno platformo, ki vozila združuje s programsko opremo, polnjenjem in povezanimi storitvami ter poslovnim strankam omogoča zmanjšanje stroškov in optimizacijo učinkovitosti pri prehodu na električna vozila.

Največja pozornost na razstavnem prostoru električnih vozil Ford Pro je usmerjena v povsem novi E-Transit Custom,1 ki se prvič predstavlja svetovni javnosti. Ford Pro razkriva tudi dodatne podrobnosti o naslednji generaciji palete vozil Transit Custom, vključno s priključnohibridnim (PHEV)1 in dizelskim pogonom EcoBlue,1 prve dobave vozil pa so načrtovane za sredino leta 2023.

Električni E-Transit Custom z baterijsko tehnologijo naslednje generacije omogoča največji doseg 380 km in možnost hitrega polnjenja s 125 kW, kar predstavlja zagotovo konkurenčno zmogljivost za širok spekter potreb uporabnikov. Ti lahko izberejo tudi povsem novo priključno hibridno različico za uporabo, ki zahteva dodatno prilagodljivost, možnost vožnje na izključno električni pogon za delo v mestnem središču ter bencinsko moč za daljša potovanja po avtocesti.

Novi pogonski sklop je podoben tistemu v Ford Kugi Plug-In Hybrid. Z 2,5-litrskim bencinskim motorjem z Atkinsonovim ciklom združuje z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh, ki zagotavlja ciljni čisto električni doseg do 57 km (po EAER)1 ter 2,3 kW moči za orodje in opremo na delovišču prek sistema ProPower Onboard.

Na izbiro je tudi najnovejša generacija dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 110 KM, 136 KM, 150 KM ali 170 KM. Po uradnih informacijah je ob šeststopenjskem ročnem menjalniku za doplačilo na voljo tudi z mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom, ki zagotavlja boljši oprijem. Kupci pa bodo lahko izbrali tudi izjemno učinkovit osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ponuja največjo vlečno zmogljivost 2500 kg7 in je – prvič s Transitom Custom – na voljo v kombinaciji z novim sistemom pogona na vsa kolesa.

Za povečanje produktivnosti vključujejo napreden novi sistem za integracijo Ford Pro Upfit, ki je zasnovan tako, da omogoča pametnejše in učinkovitejše digitalne nadgradnje vozil, ter izboljšano ponudbo mobilnih storitev na ključnih trgih, med katere zagotovo sodi tudi Nemčija. Ford Pro je – kot še pojasnjujejo – potrdil vodilno vlogo v segmentu pickupov tudi športno terenska Ranger Raptor in Wildtrack. Povsem električni E-Transit Custom predstavlja široko paleto novih uporabniških izkušenj za povečanje produktivnosti, kot je možnost mobilne pisarne z inovativnim volanom z nastavljivim naklonom.

Najpomembnejše značilnosti so nova arhitektura vozila z nižjim tovornim dnom, skupno višino pod 2 m in neodvisnim zadnjim vzmetenjem; štiri različice velikosti – dolžina L1 ali L2, višina strehe H1 ali H2, karoserijske izvedbe furgon, furgon s podaljšano kabino in kombi, predelna stena v obliki črke L. Serijska oprema vključuje modem 5G in sistem SYNC 4 s 13-palčnim zaslonom na dotik. Stopnje opreme so Base, Trend, Limited, Active ter novi bogato opremljeni različici Trail in Sport.