Hyundai predstavlja prenovljenega Tucsona, ki ohranja privlačnost svojih predhodnikov, hkrati pa uvaja posodobitve. Prenovljena sta sprednji in zadnji odbijač. Prepoznavna zasnova maske je preoblikovana in se ponaša z večjimi dnevnimi lučmi. Na sprednjem delu so še vedno ohranjeni značilni parametrični dragulji, ki s skritimi parametričnimi lučmi poskrbijo za nepozaben prvi vtis. Ko so dnevne luči izklopljene, se popolnoma zlijejo s prednjo masko in so skorajda neopazne. Ko pa so vklopljene, v temni kromirani maski zasijejo draguljasti vzorci, ki takoj ujamejo pozornost. Model se ponaša tudi s prenovljeno linijo aluminijastih platišč in 11 barvnimi možnostmi, vključno s petimi novimi.

Različica N Line ohranja športen videz, vendar je zdaj še bolj prefinjena in elegantna. Posebni poudarki, s katerimi se razlikuje od klasične različice, vključujejo športna aluminijasta platišča, športna odbijača z črno lakiranimi in grafitno sivimi detajli, športno masko z detajli v črni in grafitno sivi barvi ter oznako N-Line, črno lakirano stransko letvico in zunanja ogledala, športni zadnji spojler v črni barvi, zaščitne obloge kolotekov in pragov v barvi karoserije ter dvojno izpušno cev.

V notranjosti sta udobje in priročnost na novi, višji ravni. Prenova prinaša številne posodobitve za izboljšanje izkušnje v avtomobilu tako za voznika kot za potnike. Prenovljeni so armaturna plošča, sredinska konzola, volan in sredinski naslon za roke. Notranjost vključuje tudi nov barvni paket, Cypress Green, in prenovljene sedeže z novimi vzorci in materiali, vključno s kombinacijo blaga in usnja.

Opremljen s številnimi inovativnimi funkcijami združuje prefinjenost in funkcionalnost. Posodobitve na daljavo (OTA) omogočajo enostavno vzdrževanje in posodobitve programske opreme, kar zagotavlja, da ima vozilo vedno najnovejšo programsko opremo. Dva 12,3-palčna zaslona na ukrivljenem panoramskem panelu združujeta funkcije instrumentne plošče in informacijsko-zabavnega sistema. Napredni projekcijski zaslon (HUD) zagotavlja najpomembnejše informacije neposredno v voznikovo vidno polje. Apple CarPlay in Android Auto omogočata brezžično povezovanje pametnih telefonov z infozabavnim sistemom.

Tucson prihaja z najsodobnejšim digitalnim ključem, opremljenim s tremi senzorji NFC in šestimi Ultra-Wide Band senzorji za nemoteno povezljivost. Sistem omogoča odklepanje vozila že ob približevanju, zagon vozila s telefonom v vozilu in uporabo sistema Bluelink® za priročno souporabo avtomobila z do 15 ključi.

Hyundai Smart Sense odlikuje Tucsona z vrsto naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki povečujejo varnost in udobje med vožnjo in parkiranjem. Sistem za opozarjanje na prisotnost potnikov zadaj (ROA) opozori voznika, če je zaznano gibanje ali dihanje. Sistem inteligentne sprednje osvetlitve (IFS) z matričnimi LED žarometi se samodejno prilagaja razmeram na cesti, kar zagotavlja optimalno osvetlitev in zmanjšuje bleščanje za druge udeležence v prometu.

Hyundai ponuja Tucson v različnih različicah z motorji z notranjim izgorevanjem, blagi hibrid, hibrid in priključni hibrid. Pomembna novost je uvedba priključnega hibrida z dvokolesnim pogonom. Za spodbujanje vožnje brez emisij je Hyundai predstavil drugo generacijo načina vožnje Green Zone Driving Mode, ki omogoča samodejni preklop na popolnoma električni način ob vstopu v območja z omejitvami emisij.

Tucson omogoča naslednjo možnost izbire: 1,6-l CRDi (85 kW / 116 KM), 1,6-l CRDi 48V (100 kW / 136 KM), 1,6-l T-GDI 48V (117,6 kW / 160 KM), 1,6-l T-GDI HEV in 1,6-l T-GDI PHEV (185 kW / 252 KM). Na voljo so različni menjalniki: 6MT, 7DCT in 6AT.

S temi izboljšavami in raznolikimi možnostmi Hyundai Tucson nadaljuje z utrjevanjem svojega položaja med vodilnimi v svojem segmentu in temu cilju prilagaja tudi cene. Vstopna različica z dvokolesnim pogonom 1.6 T-GDI – 160 TREND s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom je na voljo za 30.500 evrov. Za enako različico štirikolesnim pogonom 7-stopenjskim menjalnikom DCT je potrebno odšteti 36.850 evrov. Modeli z dizelskim motorjem se začenjajo z 1.6 CRDi – 115 TREND s 6-stopenjskim ročnim  menjalnikom 85 (116) 33.200 evrov. Različica 1.6 CRDi MHEV – 136 s štirikolesnim pogonom in samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom DCT38.050.