Zastopniki Forda v Sloveniji z veseljem obveščajo, da so prva vozila že prispela, in kmalu bodo prvi kupci lahko prevzeli svoja vozila pri pooblaščenih trgovcih. Verjamejo, da bodo z Mustangom uživali v poletni svobodi in doživeli nepozabno vozno izkušnjo.

Novi Ford Mustang, ki ostaja najbolje prodajani športni avto na svetu, predstavlja digitalni kokpit in izboljšane zmogljivosti, podprte s povezanimi tehnologijami. Na voljo je kot kupe ali kabriolet z zložljivo streho, pri čemer ohranja značilno oblikovanje, ki izhaja iz šestdesetletne dediščine. Napet pokrov motorja in mogočni zadnji boki poudarjajo mišičast videz v slogu prvega Mustanga iz leta 1964. Nov sprednji spojler in stranske obloge izboljšujejo aerodinamiko, medtem ko so klasične zadnje luči s tremi prečkami posodobljene z LED-tehnologijo.

Mustangov kabriolet ima popolnoma obloženo in izolirano streho, ki jo je mogoče dvigniti ali spustiti v osmih sekundah, kar je hitreje od svetovnega rekorda v sprintu na 100 metrov. Kljub kompaktni zasnovi strehe je še vedno dovolj prostora za dve torbi za golf.

V notranjosti Mustanga najdemo popolnoma digitalni zaslon instrumentne plošče velikosti 31,5 cm (12,4”) in 33,5 cm (13,2”) sredinski zaslon, usmerjen proti vozniku, ki ustvarja občutek pilotske kabine reaktivnega letala. Programska oprema iz sveta igric (Unreal Engine) omogoča prilagoditev z izbiro barv in vizualnih elementov z interaktivno animirano grafiko. Voznik lahko nastavitve enostavno spreminja prek sredinskega zaslona z dotikom in potegom.

Informativno-razvedrilni sistem v novem Mustangu je še enkrat močnejši. Sistem SYNC 4 se prilagaja tako, da prikaže funkcije, ki jih posamezni voznik najpogosteje uporablja. Integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay in Android Auto je brezžična. Povezljivost 5G podpira pretočno predvajanje glasbe prek odličnega zvočnega sistema B&O in z oblakom povezano navigacijo (na izbranih trgih) za posodobitve informacij o prometu v realnem času.

Novi 5,0-litrski motor je zasnovan za legendarno zmogljivost in odzivnost ameriškega osemvaljnika. Novi sistem dvojnega dovoda zraka omogoča motorju svobodnejše dihanje za hitrejši odziv, sistem aktivnega izpuha pa spreminja zvok in glasnost motorja za tišjo mestno vožnjo ali popolno svobodo na odprtih cestah.

 

Šest različnih voznih načinov prilagaja odzivnost vozila glede na razmere, kot so mokra podlaga, ovinkasta cesta ali dirkališče. Izbirate lahko med načini Normal, Sport, Slippery, Drag in Track, nastavitve pa lahko tudi prilagodite.

Paket Performance, vključen v serijsko opremo, omogoča vozniku pravi občutek nadzora in aktivne vključenosti na cesti ali dirkališču. Zavore Brembo za 48,3 cm (19”) platišči iz zlitine zagotavljajo brezhibno učinkovitost, diferencial z omejenim zdrsom pa zmanjšuje zdrs koles in zagotavlja boljši oprijem v ovinkih. Za doplačilo je na voljo vzmetenje MagneRide®, ki tisočkrat na sekundo spremlja razmere na cesti in prilagaja nastavitve za najboljši možni nadzor in udobje.

Mustang Dark Horse je temelj za Mustangove motošportne programe, s katerimi tekmujejo in osvajajo stopničke na šestih od sedmih celin po vsem svetu.

Mustang Dark Horse je doma tako na cesti kot na dirkališču, saj ima edinstvene oblikovne elemente, ki poudarjajo njegov zmogljivostni pedigre. Fiksni zadnji spojler, stranske obrobe in zadnji difuzor iz sveta dirkalnikov izboljšujejo aerodinamične lastnosti.

Različica novega 5,0-litrskega motorja V8 zagotavlja dodatno zmogljivost, stranke pa lahko izbirajo med 10-stopenjskim samodejnim ali edinstvenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom TREMEC. Učinkovitost na stezi povečujejo izboljšano vzmetenje, izpopolnjeno hlajenje za večjo vzdržljivost in Pirellijeve pnevmatike z odličnim oprijemom.

Mustang je na voljo tudi v edinstveni kovinski barvi Blue Ember, notranjost pa krasijo šivi Indigo Blue in temen kovinski sijaj za prav poseben občutek. Vstopna cena za Ford Mustang GT Fastback znaša 67.000 evrov.