Družba Škoda Auto je pripeljala k nam posodobljeno limuzinsko in karavansko različico svoje legendarne Octavie, modela, ki je bil prodan v več kot 7 milijonih primerkov in je najbolj prodajani model znamke. Karavanska različica Octavia Combi predstavlja 67,1 % celotne prodaje od leta 2020. Četrta generacija je sedaj prejela osvežen videz z novim Škodinim hladilnikom in matričnimi LED-žarometi druge generacije. Poleg izboljšanega dizajna nova Octavia ponuja tudi bogato serijsko opremo, ki vključuje dvoconsko klimatsko napravo Climatronic in 10-palčni digitalni zaslon (na voljo kasneje). Notranjost vozila je opremljena s trajnostnimi materiali, ki prispevajo k bolj ekološkemu vozilu.

Kasneje v letu 2024 bo v glasovno asistenco Laura vgrajen klepetalnik ChatGPT, ki bo omogočil še boljše uporabniške izkušnje. Posodobljena Octavia prinaša tudi dodatne varnostne in asistenčne sisteme, ki povečujejo aktivno in pasivno varnost ter širijo možnosti individualizacije.

Prenovljena Octavia vključuje nov dizajn sprednjega in zadnjega odbijača ter posodobljeno mrežo hladilnika. Matrični LED-žarometi druge generacije, posodobljene zadnje LED-luči z animiranimi smerniki in nova aluminijasta platišča dajejo vozilu bolj dinamičen videz. Na voljo so štiri nivoji opreme: Essence, Selection, Sportline in RS.

Octavia ponuja tudi izboljšano notranjo opremo z uporabo trajnostnih materialov za sedeže, armaturno ploščo in vratne obloge. 10-palčni digitalni zaslon je sedaj serijsko na voljo pri določenih modelskih različicah, medtem ko je 13-palčni zaslon infotainment sistema na voljo kot dodatna oprema. Posodobljeni infotainment sistemi imajo prenovljeno grafiko, poleg tega pa so v notranjosti štirje priključki USB-C za hitro polnjenje z močjo 45 vatov.

Paleta motorjev vključuje dva bencinska motorja 1.5 TSI, ki sta na voljo tudi z blago hibridno tehnologijo, dva bencinska motorja 2.0 TSI s povečano močjo in dva dizelska motorja 2.0 TDI. Razpon moči se giblje od 85 kW (115 KM) do 195 kW (265 KM). Škoda Auto je razširila nabor aktivnih in pasivnih varnostnih funkcij z novim sistemom za zaznavanje voznikove osredotočenosti in utrujenosti ter do 10 varnostnimi blazinami. Vstopna bencinska različica limuzine je na voljo od 23.570 evrov in Combi 24.285 evrov v serijski opremi Essence, od 27.123 limuzina in 27.856 evrov Combi v opremi Selection in 30.703 oziroma 31.466 evrov limuzina in Combi z opremo Sportline.