Najnovejša modela, električni križanec Kia EV6 in četrta generacija enoprostorca Kia Carnival sta osvojila najvišji priznanji na letnih nagradah GOOD DESIGN Awards, v kategoriji ‘Transport’.


Novi EV6 je prvo namensko električno vozilo (BEV) te korejske znamke in prva Kia, izdelana na osnovi nove električne globalne modularne platforme (E-GMP), ki omogoča visok doseg do 528 km (WLTP) in zelo hitro polnjenje. Nova oblikovalska filozofija »združenih kontrastov«(Opposite United) je vplivala na dizajn elegantnih dnevnih luči, ki poudarjajo “digitalni tigrov obraz”, sodoben in aerodinamičen stranski profil ter dinamično silhueto vozila. navdahnjeno s križanci. Platforma E-GMP omogoča visokotehnološko, prostorno notranjost.


Kia Carnival, novi veliki enoprostorec zasnovan v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu, se predstavlja v slogu uspešnih linij robustnih športnih terencev te najstarejše korejske avtomobilske znamke – sem sodijo npr. Telluride, Sorento in Seltos. Na voljo je s sedmimi ali osmimi sedeži v treh vrstah, ponuja vrhunsko in prilagodljivo razporeditev, s čimer Carnival zagotavlja enega najboljših potniških in tovornih prostorov v razredu.

Mednarodni natečaj GOOD DESIGN je od leta 1950 eno najstarejših oblikovalskih tekmovanj na svetu, ki ga organizirata Chicago Athenaeum: Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter Evropski center za arhitekturno umetniško oblikovanje in urbanistične študije. Vsako leto ocenjevalna komisija izbere izdelke iz več kot 50 držav, ki so določili nove smernice za „inovacije, trajnost, vrhunsko zasnovo in izjemno funkcionalnost“.