Nova, tretja generacija modela Ceed, ki je naprodaj po vsej Evropi, je prejela oblikovalsko nagrado Red Dot za vse tri svoje karoserijske različice. Za oblikovanje je že več kot desetletje zadolžen Peter Schreyer, predsednik dizajna in glavni oblikovalec pri korporaciji Kia Motors. Korejci so sicer svojo prvo nagrado Red Dot osvojili leta 2009 za model Kia Soul, od takrat pa se je število nagrajenih modelov Kia povečalo na 24.

Najnovejša priznanja so tokrat prejele vse tri karoserijske različice: 5-vratna kombilimuzina Ceed, karavanski Ceed Sportswagon, predstavljen pred nekaj meseci, ter novi shooting brake ProCeed, katerega prodaja se je šele pričela.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelka, komunikacijsko oblikovanje in oblikovalski koncept), ki jih žirija ocenjuje na podlagi kriterijev, kot so inovacije, kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. Letos so podjetja iz 55 držav na tekmovanje prijavila kar 5.500 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 8. julija 2019 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto, ki jo je zasnoval Alvar Aalto.