Eden od vse bolj priljubljenih pristopov k obvladovanju stresa in anksioznosti, še posebno kot posledica zadnjih 18 mesecev, je čuječnost. Gre za okrepljeno zavedanje, ki je posledica pozornosti in prisotnosti v danem trenutku.

 

Ford s konceptnim avtomobilom Mindfulness (čuječnost) raziskuje, kako lahko nove prakse odpravijo stres pri vožnji in poskrbijo, da so potovanja prijetnejša. Vrsta tehnologij in funkcij, ki vključujejo čist zrak v kabini, prečiščen že pred vstopom v avtomobil, električno aktiviran voznikov sedež s stimulativnim vplivom na dihanje in srčni utrip ter napotki za premišljeno vožnjo, so del tovrstnih ukrepov.

Konceptno vozilo Mindfulness (čuječnost) temelji na športnem terencu Ford Kuga z vrsto posebej prilagojenih funkcij, ki uporabniku omogočajo vstop v higieničen in harmoničen prostor z dotokom čistega in svežega zraka v kabino prek klimatske naprave, preden vstopi v vozilo, ustvari primerno vzdušje, uživa v umirjenih zvokih, da ostane miren in svež.

Ford verjame, da bi lahko s čuječnostnim pristopom k tehnologijam v vozilu pomagali oblikovati prihodnja elektrificirana in avtonomna vozila ter potnikom omogočili, da čas potovanja in polnjenja preživijo na veliko bolj koristen in sproščujoč način.

Konceptni avto Mindfulness je na ogled na salonu mobilnosti IAA v Münchnu, ki poteka od 6. do 12. septembra 2021.