Lamborghini Huracán je na vrhuncu zrelosti modela in vstopa v zadnjo fazo svojega življenjskega cikla. Pred prihodom naslednika v Sant’Agati Bolognese napovedujejo še eno, drzno različico, ki si bo upala zapeljati tudi izven asfalta. Kot pove že ime Sterrato, gre za prvi Lamborghinijev superšportnik pripravljen za terensko vožnjo, še posebno za vožnjo in spektakularno driftanje po puščavi. V Sant’Agati so projekt napovedali že pred tremi leti z videom “Beyond the Concrete” in prikazali terenske sposobnosti koncepta Huracán Sterrato 2019 in s posebnim premazom zakrito karoserijo.

Poslikava “Pogumno, pristno, nepričakovano” ni mogla dovolj zakriti skriti preoblikovanega karoserije, kar je tudi videti in pravzaprav dražljivka videoposnetka potrjuje fotografije, ki so pricurljale aprila lani in prikazujejo tega superšportnika popolnoma brez maske. Lamborghini Huracán Sterrato ostaja še naprej zvest konceptu, z dodatnimi nebarvanimi elementi na blatnikih, ščitnikih podvozja, dodatnimi LED diodami nameščenimi na sprednjem odbijaču, strešnimi nosilci, rahlo preoblikovanimi dovodi zraka, novim difuzorjem in večjo hladilno zmogljivost z velikim dovodom zraka na pokrovu motorja.

 

Na 20-palčnih litih platiščih so nameščene prav za ta namen posebno izbrane pnevmatike.  Podvozje omogoča višjo oddaljenost od tal (odmik od tal naj bi bil višji za 4,7 cm). Razširjeni so tudi koloteki na obeh kolesnih oseh, da bi dali avtomobilu večji odtis na cestišču. Razen samoumevnega 5,2-litrskega atmosferskega motorja V10 v kombinaciji s štirikolesnim pogonom, ostale podrobnosti še niso znane. Lamborghini Sterrato naj bi bil predstavljen v prihodnjih mesecih, najverjetneja oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu 2022.