Land Rover želi obeležiti svojo globalno terensko in raziskovalno dediščino s posebno serijo 25 ekskluzivnih vozil Classic Defender Works V8 Trophy II, ki so nastala po navdihu posebnih ekspedicij na osnovi sedemdesetletnih izkušenj raziskovanja nedostopnih poti po vsem svetu. Ikonično silhueto Defenderja iz serije Land Rover zakriva v ta namen poseben maskirni dizajn 23 lokacij, kjer je Land Rover v svoji bogati zgodovini premagal zahtevne terene od Camel Trophy, First Overland do G4 Challenge.

Poleg zgodovinskih terenskh izzivov vključujejo tudi novejše Land Roverjeve odprave v regijah od Južne Afrike in Laosa do Peruja. Kupcem so na izbiro izvedbe karoserije 90 in 110 in prvič tudi omejeno število pickupov izvedbe 110 z dvojno kabino kot Defender Works V8.Vsako vozilo bo izdelala tradiciji predana in usposobljena ekipa pri Land Rover Classic. Land Rover je v ta namen izbral 5,0-litrski V8 motor s 405 KM, osem-stopenjskim samodejnim menjalnikom ZF, izboljšanimi zavorami in opremo za upravljanje.

Dodatna oprema za vse terene vključuje sprednji A-okvir z vgrajenim vitlom, zmogljivo svetlobno palico LED polne širine, skalne drsnike, zunanjo varnostno kletko za ekspedicije in zadnjo točko za reševanjeNotranjost vključuje dvobarvne športne sedeže Recaro Windsor Leather, armaturno ploščo in obloge, Land Rover Classic Infotainment sistem in Elliot Brown številčnico ure, v slogu zunanjih maskirnih barv in vzorcev.