Land Rover je danes navedal omejeno serijo visoko zmogljive izvedbe legendarnega modela Defender. V letu 2018 praznuje Land Rover 70-letnico Defenderja in posebna serija 150 primerkov bo slovesno obeležila visoko obletnico te največje  ikone med terenci.

Posebna izvedba Defender Works V8 predstavlja poseben poklon prvim visoko zmogljivim motorjem  Series III Stage 1 V8 letnika 1979 in Defenderjem, ki so sledili, vključno z jubilejno 50th Anniversary Edition, ki je danes med najbolj iskanimi pri največjih ljubiteljih in zbiralcih.

Defender Works V8 je doslej najzmogljivejša in najhitrejša izvedba Land Roverja. S 5-litrskim Bencinskim V8 motorjem razvije 405 KM in največji navor 515 Nm. Standardna različica Defenderja ima motor s 122 KM in navorom 360 Nm. Defender Works V8 se ponaša tudi z izjemno odzivnostjo, od 0 do 100 km/h potrebuje le 5,6 s. S 170 km/h je višja tudi končna hitrost.

Pogonski agregat V8 vgrajen v 150 posebno izbranih in preoblikovanih Defenderjih namenjenih 70.obletnici bo dopolnjen z osemstopenjskim ZF avtomatskim menjalnikom s športnim načinom, z zmogljivimi zavorami, posebnimi vzmetmi, dušilci in 18-palčnimi platišči diamantnega videza s pnevmatikami 265/65 R18 za vse terene.

Osmim standardnim barvam karoserije so dodali še dve satenasti v kombinaciji s kontrastno streho Santorini Black Roof in okrasne elemente iz aluminija za kljuke, prednjo rešetko motorja, pokrov posode za gorivo z napisom Defender in drugo. Celovita nadgradnja osvetlitve vključuje tudi LED žaromete. Seveda ne manjka niti vrhunsko usnje Windsor v notranjosti, prekriva obloge vrat, armaturno ploščo in Recaro športne sedeže ter multimedisjki sistem Classic Infotainment System. Obe izvedenki posebne serije Defender Works 8, 90 in 110 z daljšo medosno razdaljo) bo mogoče kupiti neposredno v pooblaščenih salonih Land Rover Classic. Cene se začenjajo pri £150,000 oziroma 170.000 evrov.