Športno Opel Insignio GSi, premierno predstavljeno septembra lani na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, je že mogoče naročiti tudi v Sloveniji. Insignia GSi je na voljo že od 34.000 EUR, karavansko GSi Sports Tourer pa od 35.100 evrov. Del vozne izkušnje v tem primeru dopolnjujeta izjemna prostornost in praktičnost.

Vstopna Insignia GSi Grand Sport je opremljena z 2,0-litrskim BiTurbo dizelskim motorjem s 154 kW/210 KM in zajetnih 480 Nm navora pri 1500 vrtljajih v minuti. Ljubitelji zmogljivih bencinskih turbomotorjev se bodo odločili za Insigni GSi z 2,0-litrskim motorjem 191 kW/260 KM z največjim navorom 400 Nm v razponu od 2500 do 4000 vrtljajev v minuti. Insignia GSi Grand Sport obljublja od 0 do 100 km/h le 7,3 sekunde in največjo hitrost 250 km/h.

Športna Insignia GSi ima dinamično nastavljeno podvozje FlexRide, prilagodljiv štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora, pnevmatike Michelin Pilot Sport 4 S z optimalnim oprijemom in novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki omogoča tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama. Insignia GSi je nižja za 10 milimetrov, posebni športni blažilniki pa premikanje karoserije zmanjšajo na minimum.

Mehatronsko podvozje FlexRide v delčku sekunde prilagaja blažilnike in krmiljenje, krmilna enota spreminja tudi umeritev stopalke za pospeševanje in točke prestavljanja osemstopenjskega avtomatskega menjalnika. Voznik lahko izbira med načini Standard, Tour in Sport. Športno podvozje dopolnjuje štirikolesni pogon Twinster z nadzorom vektorjev navora. Za učinkovito zaviranje jamči zavorni sistem Brembo.