Po novi Mazdi3 predstavlja Mazda še oblikovno identični toda večji model CX30, ki vstopa v nov tržni segment. Z dolžino 4,395 m, širino 1,795 m in višino 1.540 m ter z medosno razdaljo 2,655 m se nahaja med manjšim CX-3 in večjim CX-5. Tudi Mazda CX30 sledi hišni oblikovalski smeri KODO in ‘Duši v gibanju’, minimalističnem dizajnu in navdihu najčistejših tradicij japonske umetnosti in lepote.

Novi kompaktni SUV je opremljen z vsemi najnovejšimi rešitvami nove Mazdine generacije Skyactiv-Vehicle Architecture, za večje udobje in zvočno izolacijo potniškega prostora. Skladno s pametnimi tehnologijami je razvit tudi sistem štirikolesnega pogona i-Activ (AWD) v povezavi s sistemom G-Vectoring Control z nadzorom  porazdelitve navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi, v duhu s tradicionalnim izročilom povezave med voznikom in vozilom Jinba Ittai.

V ponudbi pogonskih sklopov so najnovejši bencinski in dizelski motorji Skyactiv, vključno z revolucionarno tehnologijo kompresijskega vžiga z edinstveno metodo zgorevanja. Med najnovejšimi pomožnimi sistemi je celovita zbirka aktivnih varnostnih funkcij, ki zdaj vključujejo na novo dodan sistem za nadzor voznika, z dodatno razvitimi zmogljivostmi, ki naj bi vsem potnikom zagotavljajali varno in prijetno vožnjo.