Maserati v vstopa v novo ero s povsem novim super športnim avtomobilom, ki združuje visoke zmogljivosti, edinstven športni značaj in obliko ter razkošje v značilnem Maseratijevem slogu. MC20 je bil svetu premierno predstavljen na sinočnjem spektakularnem dogodku »MMXX: Čas je za drznost«, ki ga je bilo moč spremljati neposredno iz Modene in napoveduje začetek novega obdobja v zgodovini znamke Maserati.

Novi MC20 (MC pomeni Maserati Corse in 20 leto 2020, leto svetovne premiere in začetek nove dobe znamke).V Modeni so prepričani, da gre za Maserati, ki so ga vsi čakali, avtomobil z neverjetno aerodinamično učinkovitostjo, ki v sebi skriva izjemno športno dušo, z novim motorjem V6 Nettuno s 630 konjskimi močmi in navorom 730 Nm. Ponaša se s silovitim pospeškom 2,9 s z mesta do 100 km/h in največjo hitrostjo nad 325 km na uro. Motor ima tudi poseben pomen, saj po več kot 20 letih napoveduje Maseratijevo vrnitev k proizvodnji lastnih pogonskih enot.

MC20 je izjemno lahek avtomobil z maso do 1.500 kg (lastna teža), zahvaljujoč moči 630 KM je najboljši v svojem razredu z razmerjem med težo in močjo, le 2,33 kg/KM. Ta rekord je dosežen z uporabo kakovostnih materialov, ki izkoriščajo vse potenciale ogljikovih vlaken brez kakršnih koli žrtev na račun udobja.