Vse več kupcev po Evropi odkriva, da so pickupi zaradi svoje praktičnosti lahko tudi odlični partnerji za prostočasne dejavnosti, ne samo za delo na kmetijah in gradbiščih. Ford se je pri razvoju praktičnih in pametnih funkcij povezal z lastniki pickupov, da bo Ranger naslednje generacije zmogel prevoz orodja na težko dostopne kraje ali vožnjo družine s športno opremo na pustolovščino čez konec tedna. Fordovi trgovci v Evropi bodo začeli sprejemati naročila za naslednjo generacijo Rangerja konec leta 2022, dobave kupcem pa bodo sledile v začetku leta 2023.

Na osnovi več kot 5000 intervjujev z uporabniki pickupov, so snovalci želeli ugotoviti, kako uporabljajo prostor za tovor – bodisi da so obrtniki, pustolovci ali družine, ki potrebuje prevoz ‘stvari’. S pomočjo teh informacij so razvili številne inovativne načine za dostop do prostora za tovor in njegovo učinkovitejšo uporabo. Stopnica, ki je prek dveh jeklenih nosilcev pritrjena neposredno na keson, znatno olajša vzpenjanje. Ima močno in trpežno konstrukcijo. Osvetlitev kesona poskrbi, da je postavljanje ali pospravljanje delovišč ali opreme za taborjenje ter iskanje opreme v temi veliko preprostejše.

Razsvetljavo območja je moč upravljati prek zaslona na dotik informativno-razvedrilnega sistema v vozilu ali prek aplikacije FordPass™2 na pametnem telefonu. Kombinacijo žarometov, osvetlitve tal ob vozilu, luči za osvetlitev registrske tablice in osvetlitve kesona lahko nastavite tako, da osvetljuje 360-stopinjsko območje okoli vozila ali samo določene dele, da lahko ponoči varno pregledate okolico vozila. Preprosto dvižna zadnja stranica, ki jo je mogoče dvigniti in spustiti z eno roko, služi tudi kot mobilna delovna miza.

Napajanje na kesonu je na voljo v obliki pretvornika za naprave z močjo do 400 W in 12 voltnih vtičnic oziroma samo enega ali drugega, kar pomeni, da lahko uporabniki napajajo različne naprave s priklopom neposredno na Rangerjevem kesonu. Z zmogljivostjo 400 W lahko prek vtičnice na kesonu uporabljate pripomočke, kot so majhna pečica, električni hladilnik, pametni telefon ali prenosni računalnik. Tovorni prostor lahko uporabniki še dodatno prilagodijo svojim potrebam z novo vgradno oblogo kesona, ki vključuje funkcionalne delilnike z lastnimi predali za shranjevanje opreme. Delilnike je mogoče izdelati po meri iz lesa doma ter jih nato namestiti in odstraniti po potrebi. Natovarjanje in raztovarjanje Rangerja ni bilo še nikoli tako preprosto. Prostornina kesona meri 1200 litrov, največ v tem razredu, kar pomeni, da lahko kupci prevažajo več blaga. Ker je Ranger zdaj za 50 mm širši, je možno na keson med notranja oboda koles (do 1224 mm) naložiti standardno evropaleto, dolžina prostora za tovor pa odvisno od različice znaša od 1638 mm do 2305 mm.

Notranje vodilo z vzmetnimi nastavljivimi sponkami na obeh straneh kesona za tovor uporabnikom omogoča, da konfigurirajo položaj sponk in elementov za pritrjevanje za vsak tovor. Sponke je možno pomikati in zatakniti na devetih mestih vzdolž vodila. V kesonu je tudi šest fiksnih točk za pritrjevanje. Zunanja vodila za pritrjevanje zagotavljajo dodatno prilagodljivost pri prevažanju tovora in so zasnovana tako, da je nanje zlahka namestiti trakove z zaskočko in vrvi, različice Wildtrak pa so opremljene z aluminijastimi profili, ki služijo tudi kot vodila za pritrjevanje in potekajo po celotni dolžini kesona za tovor.

Trpežno plastično prekrivalo zgornjega dela kesona in zadnje stranice ščiti robove tovornega prostora in zgornji rob zadnje stranice pred poškodbami. To pomeni, da lahko lastniki naložijo opremo v tovorni prostor brez strahu pred poškodbami barve na zgornji površini kesona ali prtljažnih vrat.