Oplova serija GSe, z oznako najzmogljivejših hišnih modelov, ki jo je ponovno obudila različica Astre GSe vključno s karavansko različico (Sport Turer) bo v kratkem bogatejša za novo različico Opel Grandland GSe. Hibridni pogonski sklop s 300 KM, štirikolesnim pogonom in športnim podvozjem za najbolj zmogljivo različico Opel Grandland.

Opel Grandland bo na svoj »popopran« značaj opozoril s posebnimi estetskimi poudarki, ne samo zunanjosti. Predvsem stavi na večje zmogljivosti, ki mu jih zagotavlja priključnohibridni pogonski sklop, sestavljen iz 1,6-litrskega 4-valjnega turbobencinskega motorja in dveh elektromotorjev (po enega za vsako os) s skupno močjo 300 KM. Vlečna sila je trajni integralni tip. Zmogljivosti se odražajo kot pri pravem športnem avtomobilu, z 0-100 otrebuje 6,1 sekunde in največjo hitrost doseže pri 235 km/h.

Dinamične zmogljivosti Opel Astre GSe zagotavljajo posebno vzmetenje in krmiljenje, ki deluje bolj neposredno. Grandland GSe je poleg McPhersonovih vzmetnih nog spredaj in večvodilnega vzmetenja zadaj opremljen s tršimi blažilniki in vzmetmi, opremljenimi s tehnologijo Koni FSD (Frequency Selective Damping), ki obljubljajo okretnost in udobje.

Estetsko Opel Astra GSe izstopa z 19-palčnimi platišči iz lahke zlitine, po zgledu se zgledu konceptne Mante GSe, po posebnem zadnjem difuzorju in emblemu GSe na prtljažnih vratih. Za razliko od izbirne črne »kapuce« strehe. V potniškem prostoru sta vozniku in sopotniku namenjena športna sedeža z oblazinjenjem iz alkantare in certifikatom AGR zagotavljata za učinkovito oporo brez obremenjevanja hrbta.