Povsem električno gnan in za driftanje zasnovan razstavni prototip ima posebno vlogo. V okviru  50. obletnice modela Renault 5 želi slovesno počastiti doslej največje legende tega modela: Renault 5 Turbo in Renault 5 Turbo 2.

Gre za izzivalno reinterpretacijo vrhunskih zmogljivosti, uglašenih na zabavo in igre (fun in gaming), hkrati pa zaradi NFT[1] tudi digitalna.

Renaultovi viri pojasnjujejo, da je R5 TURBO 3E po študiji Renault 5 Prototype, primer »električnega preporoda« enega ključnih modelov znamke. Renault tako elektrificira svoje zgodovino, da bi se kar najbolje pripravil za svojo povsem električno prihodnost v Evropi od leta 2030.

Razstavni prototip R5 TURBO 3E bo svetovni javnosti premierno predstavljen 25. septembra na tekmovanju Chantilly Arts & Elegance, od 17. oktobra pa bo razstavljen na mednarodni avtomobilski razstavi Mondial de l’Auto v Parizu.

[1] NFT ali Non-Fungible Token, nezamenljivi žeton, je v verigo podatkovnih blokov (blockchain) shranjena enota digitalnih podatkov, ki služijo kot potrdilo o pristnosti ozoroma o lastništvu. Ta edinstvena enota običajno vsebuje podatke o digitalnih datotekah, kot so fotografije, video ali zvočni posnetki.