Citroen C5 X bo na slovenske ceste zapeljal v poletnih mesecih. S Februarjem v pooblaščenih prodajnih salonih po Sloveniji že sprejemajo naročila. Na spletnem konfiguratorju si lahko novega C5 X tudi ogledate in si ga sestavite po svojih željah. Cenik je tudi  že na voljo.

Citroen novi C5 X definira kot popolno utelešenje filozofije znamke Citroën, z eleganco petvratne limuzine, dinamičnostjo in praktičnostjo karavana in značilnostmi SUV-ja, ki jamčijo zaščito in vzdržljivost.

Visoka stopnja udobja, značilna za Citroën, zajema aktivno vzmetenje Citroën Advanced Comfort® in sedeže Advanced Comfort, ki ustvarjajo vtis in udobje potniškega prostora na ravni lounge salona.Vrhunske tehnologije, ki poenostavijo bivanje v vozilu, kot sta zlasti sistem za prikaz podatkov v višini oči (Extended Head Up Display) in povsem novi informacijski sistem MyCitroën Drive in 12-palčni zaslon na dotik. C5 X z bencinskim motorjem je dosegljiv že od 31.050 € dalje, s priključnim hibridnim motorjem pa od 42.800 € dalje.