Po zgledu uspešne predstavitve svojega prvega povsem elektičnega modela Enyaq IV, Škoda zdaj širi serijo baterijskih električnih različic modela ENYAQ iV z elegantnim kupejem in kupejem RS, prav tako prvim električnim modelom s to športno oznako. Kljub športnim linijam, zlasti linije strehe ponuja, ki se strmo spušča proti zadku, omogoča veliko notranjega prostora in prtljažnik s prostornino 570 litrov. Količnik zračnega upora je v primerjavi z modelom Enyaq iV še nižji in zdaj znaša 0,234. Odvisno od različice omogoča doseg do 545 kilometrov (po kriterijih WLTP), kar povsem zadošča tudi za potovanja, zagotavljajo odgovorni pri Škodi.

V notranjosti so na voljo, enako kot pri osnovnem modelu, namesto standardnih linij opreme paketi Design Selection. Snovalci so iskali več trajnostnih rešitev, kot na primer prevleke iz strižene volne in recikliranih plastenk, ekološko strojeno usnje in drugo. Značilnost novega modela so številni črni poudarki in tipični rdeči odsevni pas na podaljšku zadnjega odbijača.

Novega Enyaq Coupé iV bodo izdelovali skupaj z modelom Enyaq iV v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav. Različici Enyaqa iV sta edina modela, zasnovana na osnovi modular­ne platforme za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen, ki ju bodo v Evropi izdelovali zunaj Nemčije.

Športni vrhunski model Enyaq Coupé RS iV se loči po svojevrstnem športnem podaljšku sprednjega odbijača, stranskih pragovih v barvi vozila in litimi platišči velikosti od 19 do 21 palcev. Linije so še bolj poudarjene s temno tonirano panoramsko stekleno streho, ki je za coupé serijska. To je največja panoramska steklena streha v kakšnem Škodinem modelu; zavzema celotno strešno površino in se gladko zliva z zadnjim steklom. Je tanjša od siceršnje strehe, zato imajo potniki več prostora za glavo, prepušča več svetlobe in ustvarja bolj zračen občutek. Poseben premaz pripomore k temu, da je ozračje v notranjosti vedno prijetno. opreme.

Novi kupe je na voljo v štirih zmogljivostnih stopnjah, z razponom moči od 132 kW različice Enyaq Coupé iV 60 s pogonom na zadnji kolesi in zmogljivostjo baterije 62 kWh (neto 58 kWh). Enyaq Coupé iV 80 z močjo 150 kW in z baterijo z 82 kWh (neto 77 kWh) prenaša svojo moč na cesto prek zadnjih koles. Modela Enyaq Coupé iV 80x in Enyaq Coupé RS iV pa imata poleg večje baterije še dodatni motor na sprednji premi in omogočata pogon na vsa kolesa.

Enyaq Coupé iV 80x ima sistemsko moč 195 kW, vrhunski Enyaq Coupé RS iV pa razvije kar 220 kW  sistemske moči in največji navor 460 Nm. Enyaq Coupé RS iV potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h le 6,5 sekunde in doseže največjo hitrost 180 km/h – to je 20 km/h več kot druge različice novega coupéja. Enyaq Coupé RS iV je kot edini izmed modelov serije Enyaq iV na voljo tudi v izstopajoči mamba zeleni barvi.