Renault Sport napoveduje prihod posebne serije Clio R.S.18 imenovano Renault Clio Sport Formula One Team’s 2018 v značilnih črno rumenih barvnih odtenkih dirkalnikov F1 Renault ob lanski jubilejni 40-letnici in uspehih v Formuli 1 v lanskem letu.

Označevanje na sprednjih vratih R.S.18, sive nalepke in novi R.S. logotip z dvojnim diamantom na strehi se neposredno navezuje z ekipo Renault Sport Formule ena in enosedežnika, ki bo dirkal leta 2018. Notranjost te posebne, omejene serije poudarjajo vrata z oštevilčeno oznako blagovne znamke R.S, usnjen volanski obroč v kombinaciji alkantara/usnje z vstavki iz ogljikovih vlaken, kar prispeva športen videz in vzdušje. Podloge Renault Sport so standardne.

Renault Clio R.S.18 povzema motor iz Clia R.S. 220 EDC Trophy. Odzivnim 220 KM se pridružuje visoka vrednost navora 280 Nm. Podvozje je spuščeno in dodatno ojačano, krmiljenje je ostrejše in bolj neposredno. Renault Clio R.S. 18 je standardno opremljen z izpušnim sistemom Akrapovic, ki zagotavlja močan in dinamičen zvok motorja.