ID.Buzz je globalno edinstveno električno vozilo in predstavlja pravo oblikovalsko ikono. Volkswagen Gospodarska vozila zdaj širi in posodablja modelno paleto električnega Bullija. Novo v ponudbi: ID. Buzz Pro z dolgo medosno razdaljo, novo 86 kW baterijo in novim visoko učinkovitim pogonskim motorjem, ki ponuja zmogljivih 210 kW (286 KM). ID. Buzz Pro z dolgo medosno razdaljo želi navdušiti z visoko učinkovitostjo in ogromno notranjostjo za do sedem oseb, oziroma večje število koles in desk.

Večja moč kot kadarkoli prej je značilna tudi za novi vodilni model serije, ID. Buzz GTX3/4 z 250 kW (340 KM). Ta model odlikuje zmogljivost brez primere, štirikolesni pogon kot standardna oprema in visoke vlečne zmogljivosti. ID. Buzz GTX je mogoče konfigurirati z normalno ali dolgo medosno razdaljo. Z normalno medosno razdaljo, ID. Buzz GTX napaja nova 79 kWh baterija; različica z dolgo medosno razdaljo je samodejno opremljena z večjo 86 kWh baterijo.

Večji doseg, krajši časi polnjenja z enosmernim tokom: Zahvaljujoč standardni bateriji s 86 kWh je največji doseg WLTP novega ID-ja. Buzz Pro z dolgo medosno razdaljo je med 453 in 487 km, odvisno od opreme (ID. Buzz Pro z normalno medosno razdaljo in baterijo 79 kWh: 423 do 461 km). ID.Buzz GTX še ni na voljo, ker homologacija še ni zaključena. Vse 79 kWh različice ID. Buzz lahko »točijo« gorivo na hitrih polnilnih postajah DC s polnilno zmogljivostjo do 185 kW6 (prej 170 kW); pri različicah s 86 kWh je možnih celo 200 kW.

Baterija z zmogljivostjo 79 kWh se pri največji zmogljivosti polnjenja napolni od 10 do 80 odstotkov v manj kot 30 minutah; tudi ustrezna vrednost za 86 kW baterije je zaradi večje polnilne zmogljivosti krajša od 30 minut. Različice ID.Buzz Pro je že mogoče naročiti; ID.Buzz GTX pa bodo sledili pozno poleti.