Audi predstavlja električni e-tron 50 quattro, z novo jakostno stopnjo električnega SUV-ja. Elektromotorja dosegata moč 230 kW in navor 540 Nm, kar z 71 kWh bruto energijske vrednosti baterije zagotavlja več kot 300 km dosega po kriterijih voznega cikla WLTP. V Nemčiji bo vozilo, ki v družini e-tron predstavlja vstopni model, mogoče kupiti za manj kot 70.000 evrov, s čimer so izpolnjeni vsi pogoji za eko subvencijo.

Novi Audi e-tron 50 quattro napoveduje visoko učinkovitost in športne zmogljivosti. Tudi vstopna različica ima po en elektromotor na sprednji in zadnji premi. S skupno močjo 230 kW in navorom 540 Nm lahko električni SUV pospeši od 0 do 100 km/h v 7,0 s. Največja hitrost je elektronsko omejena šele pri 190 km/h. Za maksimalno učinkovitosti v večini voznih situacij jamči samo zadnji elektromotor, sprednji pa se po potrebi dodatno vključi. Audijevi viri zagotavljajo, da je uravnavanje električnega štirikolesnega pogona bliskovito hitro, odlično povezano in izredno natančno.

Audi e-tron Charging Service strankam s kartico omogoča dostop do več kot 100.000 javnih polnilnih točk v Evropi – ta številka pa se bo še povečala. Poleg tega lahko stranke svoj električni SUV prvo leto polnijo brez mesečnih osnovnih stroškov.

Za polnjenje doma je Audi e-tron 50 quattro serijsko kompaktno opremljen z mobilnim polnilnim sistemom, ki omogoča polnjenje z močjo do 11 kW pri priklopu na 400-voltno industrijsko električno vtičnico. Na 230-voltni gospodinjski električni vtičnici je mogoče polnjenje z močjo do 2,3 kW. Po želji bo od konca leta 2019 na voljo polnilni sistem connect, ki omogoča uporabo pametnih polnilnih funkcij. Z aplikacijo myAudi lahko Audijeve stranke vse postopke in čase polnjenja ter vnaprejšnje klimatiziranje upravljajo prek pametnega telefona.

Audi e-tron 50 quattro, ki prihaja iz CO2 nevtralne tovarne v Bruslju, bo prišel na evropski trg v zadnjem četrtletju 2019. Maloprodajna cena v Nemčiji  manj kot 70.000 evrov.