Citroen premierno odkriva C-AIRCROSS Concept, drzno, barvito interpretacijo kompaktnega športnega terenca segmenta B. C-AIRCROSS napoveduje novo ofenzivo na mednarodne trge in napad na neposredne tekmece v Evropi. Novi koncept športnega terenca je zasnovan v duhu modela C3, ki je prišel na trg v letu 2016.

 

C-AIRCROSS 03

 

C-AIRCROSS Concept se predstavlja z izrazitim dizajnom v živahnem, barvitem slogu, kar naj bi ga razlikovalo od ostalih v tem razredu. Sodobna silhueta s kontrastnimi grafičnimi elementi in barvitimi poudarki je nadaljevanje živahnih oblikovalskih smernic v slogu modela C3. Sorazmerno prostorna notranjost v izbranih barvnih odtenkih in tehničnih materialih želi ustvariti sproščeno vzdušje.

 

C-AIRCROSS 06

 

Idejno sodoben izbor naprednih rešitev v svetli notranjosti je namenjen predvsem udobju. Novost so vrata z nasprotnim odpiranjem v drznem, nekonvencionalnem slogu. Posebnost so še veliki in udobni sedeži ter obilo svetlobe na račun panoramske strehe. Funkcionalna tehnologija programa Citroen Advanced Comfort prinaša barvni prikazovalnik v višini oči, enokraki volanski obroč s poenostavljenimi upravljali, kamero za vzvratno preglednost ter indukcijsko polnjenje pametnih telefonov. C-AIRCROSS Concept se bo pred svetovno javnostjo slovesno predstavil 7.marca na salonu v Ženevi.