Mazda3 se slovenskim kupcem predstavlja osvežena na oblikovnem in tehničnem področju. Spremenjena je tudi ponudba serijske in dodatne opreme. Oblikovno nova je prednja maska s 3D oblikovanjem, maska hladilnika, linija prednjih meglenk, večji smerniki v vzvratnih ogledalih in med vidnejšimi tudi oblika prednjih žarometov ter nova 18-palčna platišča in dve novi barvi karoserije.

 

Mazda3 02

 

Prenova ni obšla notranjosti, kjer je med ostalim zajela sredinski merilnik, ohišja merilnikov, vratna stikala, centralno konzolo, volan in večja prednja vratna odlagalna prostora. Nov volan omogoča boljši oprijem, manjši pokrov varnostne blazine in manjša stikala na volanu. Od opreme Attraction naprej je volan ogrevan. Novi so merilniki z grafiko večje ločljivosti in dodatnimi barvnimi poudarki. Izboljšana je zvočna izolacija, k čemur je pripomogel poseben tehnični ukrep Natural Sound Smoother (Gladilec naravnega zvoka), ki zmanjšuje stopnjo hrupnosti v Mazdi3, pri dizelskih motorjih tudi tresljaje.

 

Mazda3 18

 

Med tehničnimi novostmi je sistem G-Vectoring, nadzor vektorjev navora s tehnologijo učinkovitejšega nadzora krmiljenja. Zmanjšanje rosenja oken in boljše udobje z uravnavanjem ravni zračne vlage v notranjosti vozila omogoča posebno tipalo zračne vlage. Mazda3 s posebno funkcijo TSR v okviru sistema I-Activsense prepoznava prometne znake. TSR deluje v povezavi z navigacijo. Izboljšana sta sistema za preprečevanje naleta pri manjši hitrosti (SCBS) in samodejno zaviranje (SBS). Novi sistem prepozna tudi pešce. Posodobljen barvni Head up zaslon je bolj ločljiv in čitljiv.

 

Mazda3 16

 

Novi barvi karoserije sta Soul rdeča in Machine siva. Ne glede na spremenjeno ponudbo v serijski in dodatni opremi, so stopnje opreme še vedno : Emotion, Challenge, Attraction, Revolution in Revolution Top. Mazda3 je na izbiro z bencinskimi motorji: 1,5-litrski G100 in 2,0-litrski G120 in G165. Dizelski je samo CD150, manjši 1,5-litrski pa ni na voljo. Vstopna različica je G100 Emotion za 14.490 evrov, G120 z opremo Challenge je 17.590 evrov, G165 Revolution stane po ceniku 21.390 evrov. Vstopna dizelska CD150 Challenge 20.590 evrov. Letos naj bi se za Mazdo3 odločilo 320 slovenskih kupcev.