Predstavniki znamke CUPRA so danes novinarski javnosti v CASI SEAT uradno napovedali prihod novega modela, ki naj bi po njihovih besedah spremenil dojemanje dinamike v segmentu vozil na električni pogon. Pri tem stavijo na konceptno vozilo el-Born, ki je že od lanske predstavitve na salonu v Ženevi poželo veliko zanimanja. Z nadaljnjim razvojem vozila so snovalci namenili pozornost predvsem bolj športnemu značaju in privlačnejšemu videzu. Tako danes lahko govorimo o rojstvu prvega izključno električnega vozila znamke CUPRA el Born.

Pri razvoju CUPRE el-Born sta bili kot kaže zmogljivost in dinamika. To izdaja tudi uradni podatek o pospešku od 0 do 50 km/h v samo 2,9 sekunde. Dinamično uravnavanje podvozja Sport (DCC Sport), ekskluzivno zasnovano na platformi MEB za CUPRA el-Born, naj bi po uradnih navedbah predstavljalo kombinacijo izrazite športne vožnje in sistema, ki se avtomatsko prilagaja najrazličnejšim voznim razmeram, pri čemer ponuja izjemno vozno dinamiko.

Najsodobnejše tehnologije s projicirnim zaslonom s tehnologijo obogatene resničnosti in z visokozmogljivo baterijo 77 kWh (bruto: 82 kWh) ter dosegom do 500 km so ključne značilnosti opreme CUPRE el-Born. Ob tem je pomembna tudi spo­so­bnost hitrega polnjenja-30 minut za najmanj nadaljnjih 260 km.

Tudi notranjost izdaja filozofijo znamke CUPRA, tako glede kakovosti in zmogljivosti, športnimi školjkastimi sedeži, novim volanom s sistemom Drive Profile Selection in tipkami za izbi­ro programa CUPRA kot visoko­kakovostnih materialih. CUPRA je poleg natančnosti izdelave in strasti do kakovosti v ospredje postavila tudi trajnostno naravnanost el-Borna, in sicer z uporabo recikliranih materialov v notranjosti vozila. Novi CUPRA el-Born naj bi na trg prišel leta 2021.