Na gamescomu 2021, ki je potekal med 17. in 19. decembrom na sejmišču IFEMA v Madridu v Španiji,  so kot vrhunski dirkaški simulator predstavili prototip Fordovega virtualnega dirkalnika v naravni velikosti –P1 ekipe P1 Team Fordzilla. Nastal v sodelovanju z igričarsko skupnostjo, je na dogodku navdušil s presenetljivimi novimi pretočnimi možnostmi.

Tri 4k-kamere usmerjene na pedale, volan in obraz, s spektakularnim zaslonom velikosti 10 x 4 metre, v trenutku prenesejo simulacijo dirk z dirkalnika P1 na ljubitelje iger. Vozilo poganja delovna postaja HP Z4, igralci pa igro nadzorujejo z vgrajenim igralnim volanom in pedali. Očala HP Reverb G2 igralcu med dirkanjem po velikih svetovnih spletnih dirkališčih omogočajo odličen prikaz virtualne resničnosti.

Kot zanimivost še to : izboljšane luči spredaj in zadaj nežno posnemajo dihanje spečega človeka, ko P1 čaka na naslednjo dirko. Nato med dirko oživijo, saj so zadnje luči sinhronizirane z zaviranjem in tako zunanje gledalce povežejo z dogajanjem. Na voljo je tudi slušna stimulacija, saj vgrajeni zvočni sistem zagotavlja realistično, vozniku prilagojeno zvočno zasnovo, ki doživetje dirkalnega simulatorja dvigne na povsem novo raven.