Ferrari je danes predstavil najnovejši unikat serije One-Off, Ferrari SP-8, ki ga je zasnoval Ferrari Styling Centre pod vodstvom Flavia Manzonija. Gre za V8 s sredinsko nameščenim motorjem, ki temelji na F8 Spider, od katerega je podedoval celotno tehnično zasnovo, šasijo in motor. Enkratni SP-8 se pridružuje dragocenim izdelkom najbolj ekskluzivnega segmenta v Ferrarijevi ponudbi, unikatnih avtomobilov, izdelanih po zahtevah posameznih strank.

Unikatnemu SP-8 je namenjen 3,9-litrski V8 twin-turbo motor, eden doslej najboljših pogonskih agregatov v zgodovini, dobitnik prestižne nagrade za motor leta (IEOTY) štirikrat zapored. Ker kupec prihaja iz Tajvana, je številka 8 prav tako pomembna, saj velja za izjemno srečno v kitajski kulturi. Po tradiciji napoveduje uspeh, srečo in osebne dosežke.

Najbolj edinstvena značilnost SP-8 je dejstvo, da nima strehe, zaradi česar je čistokrvni dvosedežni roadster v vseh pogledih, kar poudarja njegov športni značaj in takojšnjo navdušujočo vizualno izkušnjo vožnje in vožnje na prostem, ki jo ponuja. Ta rešitev je zahtevala obsežno izboljšavo njene aerodinamike s kombinacijo simulacij CFD, testiranja v vetrovniku in testiranja na stezi, da bi zagotovili standard akustičnega udobja in občutka vetra, primerljivega z avtomobilom, ki ga je navdihnil.

SP-8 bo na ogled od 24. oktobra zjutraj na dirkališču Mugello do konca finala Mondiali Ferrari 2023. Nato bo od 16. novembra 2023 do marca 2024 na ogled v Ferrarijevem muzeju v Maranellu. .