Po lanski premierni predstavitvi nove generacije pickupa F-150 je Ford, kot je bilo pričakovati, predstavil še tretjo izdajo zmogljivejše različice Raptor, ki jo je prispeval Ford Performance. Poltovornjak Ford F-150 je v ZDA prava ikona. Skupaj z ostalimi različicami serije F je najbolje prodajano vozilo v ZDA, tudi globalno. V letu 2020 je bilo dostavljenih 968.179 primerkov ). Lansko poletje je Ford predstavil novo, že štirinajsto generacijo slavnega pick-upa. Poleg več estetskih in vsebinskih posodobitev je največja tehnološka novost 1,5 kWh hibridni sistem.

Novi Ford F-150 Raptor poganja 3,5-litrski V6 twin-turbo motor, vendar Ford še ni razkril podrobnejših podatkov. Kombiniran je z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom z zadnjo zaporo diferenciala (spredaj Torsen kot plačljiva možnost). Leta 2022 je napovedana še ena različica, imenovana Raptor R, opremljena z motorjem V8.

Ford F-150 Raptor je tudi po videzu »kralj« med ameriškimi terenskimi poltovornjaki. Dolg je 5,91 m in širok 2,18m. Ime je dobil, kot znano, po ameriškem bojnem lovcu F-22. Oblikovnih značilnosti je kar nekaj, od velikega dovoda zraka na pokrovu, do temne rešetke, ki deli dva navpično zasnovana sprednja žarometa LED. Specifična sta tudi odbijač in zadnja maska, posebej prilagojena zunanji konfiguraciji obeh izpušnih cevi. Ford F-150 Raptor mora biti pripravljen tudi na največje izzive ekstremnih terenov in situacijami. V resnici je opremljen s 35 ali 37-palčnimi gumami in se lahko zanaša na vstopni kot 33,1 ° in izstopni kot 24,9 °. Raptor 2021 ima v primerjavi s prejšnjim večjo nosilnost do 544 kg in novo zadnje vzmetenje.

Ford F-150 Raptor se med novimi tehnologijami hvali s sedmimi načini vožnje, ki izbranemu profilu prilagajajo skladnost krmiljenja, nadzora nad stabilnostjo, vzmetenje, menjalnik in moč motorja. Ena najzanimivejših novosti je način One Pedal, ki ogromni pick-up lahko upravlja samo z desno nogo; s sprostitvijo se aktivira funkcija zaviranja, ki lahko vozilo tudi popolnoma ustavi (zavira ga glede na to, koliko voznik dvigne nogo).  Notranjost Forda F-150 Raptor je enaka kot v novi generaciji F-150.