Po zadnjih podatkih, ki jih navaja Ford, je Kuga kot priključni hibrid v zadnjih treh mesecih najbolje prodajano vozilo s priključno hibridnim pogonom v vseh segmentih v Evropi. Uporabniki večino dosega prevozijo izključno z električnim pogonom, kar je v skladu z evropskim povprečjem 56 km po WLTP.

Po Fordovih anonimnih podatkih o dejanski uporabi je 49 odstotkov voznikov Kuge s priključnim hibridom v Evropi opravilo izključno z zunanjim polnjenjem baterije. Ford še navaja, da je bila prodaja Kuge priključni hibrid v juniju uspešnejša kot v vseh prejšnjih mesecih. Prodali so več kot 6300 vozil, kar presega skupno prodajo vseh ostalih različic v prodajni paleti Kuge.

Prodaja osebnih vozil PHEV in električnih vozil v Evropi strmo narašča, zlasti na račun možnosti polnjenja doma. V drugem trimesečju letošnjega leta, po Fordovih podatkih, so modeli PHEV predstavljali 8,4 odstotka vseh prodanih novih avtomobilov v Evropi, kar pomeni povečanje za več kot 255 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.