Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila danes v okviru svetovne premiere v Hamburgu predstavljata novi ID. Buzz in ID.Buzz Cargo1. S prvo evropsko popolnoma električno serijo potniškega kombija in dostavnika Volkswagen dodatno odgovorja na trajnostno mobilnost z ničelnimi emisijami CO2. ID. Buzz bo opremljen z najnovejšo programsko opremo ID.Software.

Z najsodobnejšimi sistemi in funkcijami v svojem segmentu želi postaviti nove standarde na področjih varnosti, udobja in polnjenja. Najnovejša različica v modelsko serijo vnaša najsodobnejše asistenčne sisteme, kot sta Travel Assist z množicami podatkov in avtomatizirano parkiranje. ID. Buzz se lahko na poti polni enostavnejše prek tehnologije “Plug& Charge” na polnilnicah z močjo do 170 kW. Dvosmerno polnjenje (Vehicle-to-Home) omogoča enostavno polnjenje tudi preko domače polnilnice.

ID.Buzz nudi dovolj prostora za pet oseb in 1.121 litrov prtljage – v izvedbi Cargo pa za dve euro paleti. V Evropi bo prodaja stekla letošnjo jesen, predprodaja pa se bo začela že maja.