Volkswagen je slovenskim kupcem predstavil občutno osveženega T-roca. Na trgu šele od leta 2017, vendar se je do danes zanj odločilo že več kot milijon kupcev. Svež videz mu prispeva robustni sprednji del z novim, izrazitejšim odbijačem in odprtinami za zrak, novim dizajnom mreže hladilnika in osvetljeno letvico po sredini mreže hladilnika za izvedbo R-Line. Serijsko se predstavlja z LED žarometi, za doplačilo LED žarometi PLUS ali matričnimi LED žarometi IQ.LIGHT.

Na voljo so 4 nove zunanje barve; dvobarvna zunanjost s tremi barvami strehe, nova aluminijasta platišča do velikosti 19″ in prav tako nova oblika zadnjega odbijača z različno zasnovo za izvedbo R-Line. Zadaj so dvodelne luči v LED tehniki s spremenljivo grafiko, ki je na voljo z opcijskimi matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT + ter dizajn paket “Black Style”n

Notranost je osvežena z novimi oblogami vrat in novo obliko šob za prezračevanje, sedeži 14-smerno nastavljivimi in višjim položajem sedenja, funkcionalno sredinsko konzolo, novimi dekorativnimi elementi in kakovostnejšo, z novo peno podloženo na novo zasnovano armaturno ploščo s kombiniranim instrumentom in zaslonom multimedijskega sistema, kar ustvarja sodoben videz. Omogoča uporabo spletnih storitev iz ponudbe We Connect, na voljo pa je tudi funkcija App-Connect Wireless. Prtljažnik ima prostornino od 445 do 1.290 litrov.

Novi T-Roc je na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema, s 6-stopenjskim ročnim ali s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Gre za 1,0-litrski motor TSI s tremi valji in največjo močjo 81 kW (110 KM) ter dva štirivaljna pogonska agregata: 1,5-litrski TSI s 110 kW (150 KM) in 2,0-litrski TSI s 140 kW (190 KM). V dizelski ponudbi sta 2,0-litrska štirivaljna motorja TDI z močjo 85 kW (115 KM) in 110 kW (150 KM). Najzmogljivejši predstavnik modelske družine je T-Roc R, ki razvije moč 221 kW (300 KM).

Novi T-Roc Cabriolet je naprodaj z 1,0‑litrskim motorjem TSI z 81 kW (110 KM) in 1,5-litrskim motorjem TSI s 110 kW (150 KM). Namesto sprednjega pogona je pri dizelskem motorju s 110 kW (150 KM) mogoče naročiti štirikolesni pogon 4MOTION1, ki zagotavlja izrazito suveren prenos moči. Pri 2,0-litrskem motorju TSI s 140 kW (190 KM) in pri T-Rocu R je vgrajen že serijsko.

Kompaktni SUV je v Evropi na voljo v osnovni različici ter v novih izvedbah Life, Style in R-Line in v ekskluzivni izvedbi Black Style s številnimi črno lakiranimi oblikovnimi elementi, zatemnjenimi stekli od B-stebričkov naprej, karbonskim videzom C-stebričkov in posebnimi 18-palčnimi platišči. Bencinski T-roc se cenovno začenja pri  25.139 eur z dizelskim motorjem pa od 27.099 eur.