Premierno je bil predstavljen 16. maja 1968 na igrišču za golf v Deauvillu v Normandiji. V skoraj 20 letih, od 1968 do 1987, je bilo izdelanih 144.953 primerkov (od tega 1.213 izvedenk Méhari 4×4), kar je bil presenetljiv uspeh. Méhari je postal kultno vozilo tako za znamko Citroën kot za avtomobilski svet.

Navdih za ime Méhari je Citroen našel v posebni vrsti enogrbe kamele iz severne Afrike in Sahare., ki so znane po svojih sposobnostih premagovanja težkih terenov, vzdržljivosti in varčnosti z vodo. Kamela mehari je sposobna prevažati tako blago kot tudi potnike na dolge razdalje. To je skupno tudi Citroenu Méhari, prav zaradi prilagodljivosti vsem terenom.

Čeprav ne zgleda, da bi bil primeren za vse letne čase, saj je bolj podoben majhnemu, odprtemu kabrioletu, ki ga uporabljamo med poletnimi počitnicami. Z zimsko preobleko pa lahko postane popolnoma zatesnjen in ga je mogoče uporabljati skozi vse leto. Méhari je modularen, saj lahko del njegovega dna spremenimo v naslonjalo oziroma mu zadaj dodamo dva sedeža in tako lahko prepelje štiri potnike. Uporabljati ga je možno v različnih situacijah, saj lahko prevaža tovor in potnike.

Karoserija je sestavljena le iz 11 delov, ki so enostavno popravljivi, notranjost in zunanjost pa je mogoče očistiti z enim samim curkom vode. Zaradi tega je vozilo enostavno za vzdrževanje in varčno za stranke. Ta netipični, modularni in varčni koncept, ki je bil za svoj čas zasnovan s sodobnimi materiali in inovativno karoserijo. Z leti je postal prava avtomobilska ikona, ki celotni generaciji pričara prijetne spomine iz otroštva.

Po uradnih podatkih, so ga izdelovali skoraj 20 let. Na voljo je bil le v treh izvedenkah, od katerih sta bili dve omejeni izdaji. Leta 1983 sta bili predstavljeni dve posebni seriji, najprej »Méhari Plage« s počitniškim videzom in kričeče rumeno barvo, ki je bila naprodaj v Španiji in na Portugalskem. Aprila 1983 pa je ugledal luč sveta še »Méhari Azur«, ki je bil v prodaji na francoskem, italijanskem in portugalskem trgu vendar zgolj v 700 primerkih. Leta 1979 je Citroen predstavil novo izvedenko 4×4, ki je ponujala svobodo, s kakršno se še danes lahko redko kdo pohvali.

Za model Méhari so se še posebej zanimale službe francoske javne uprave, kot so policija, carina, letališča, trgovci, obrtniki in zasebni uporabniki. Še posebej dolgo kariero je imel model v francoski vojski, ki je imela med letoma 1972 in 1987 v uporabi kar 11.457 vozil Méhari.