Po najnovejšem krogu ocenjevanja varnosti avtomobilov EuroNCAP sta Nissanovi sveži elektrificirani novosti: model Ariya in X-Trail s pogonskim sklopom e-POWER prejeli pet zvezdic za varnost. Oceni pet zvezdic za modela Juke in Qashqai sta zdaj razširjeni še na različici Hybrid oziroma e-POWER, tako da se zdaj celotna Nissanova ponudba električnih in elektrificiranih križancev ponaša z oceno pet zvezdic Euro NCAP.

Glede varnosti odraslih potnikov sta tako Ariya kot X-Trail dobila visoki oceni, Ariya 86 odstotno in X-Trail 88-odstotno. Kljub različnim konstrukcijskim osnovam, imata skupno filozofijo in na ključnih delih u jeklo ultra visoke odpornosti, kar izboljša togost, obenem pa absorpcijo in razpršitev sile trka še preden doseže potniško varnostno celico. V oba modela dodana varnostna blazina med prednjima sedežema, ki v primeru bočnega udara prepreči morebiten trk glav voznika in sovoznika, prispeva k odličnima ocenama varovanja ob bočnem trku – 14,9 za Ariyo in 16 za novi X-Trail.

Pri zaščiti otrok v avtomobilu sta prejela skoraj povsem enaki oceni; Ariya 89-odstotno in novi X-Trail 90-odstotno. Po preskusnih trkih je ocena za šest in deset let stara otroka za model X-Trail znašala 23,3 točke od 24 možnih, kar odraža izredno zaščito, ki jo zagotavlja mladim potnikom. Tudi Ariya je z 22,9 točkami od 24 možnih dosegla izvrstno oceno. Oba avtomobila sta dobila tudi najvišjo oceno 12 točk za namestitev varnostne opreme za otroke (CRS – Child Restraint Systems).