V Münchnu se je premierno predstavila popolnoma nova generacija Multivana. Z novim konceptom odkriva vidni preskok, z novo zasnovo notranjosti pa še bolj vsestranski kot doslej. V ponudi pogonov je prvič tudi priključni hibrid in poleg tega je opremljen z novo evolucijsko stopnjo povezanih asistenčnih, upravljalnih in infotainment sistemov. Multivan cilja na družine in športno aktivne uporabnike. Z novo razvitim sistemom sedežnega in tovornega prostora ga je mogoče prilagoditi za naj­različnejše namene uporabe: kot družinski avto in vozilo za prosti čas ali kot visokokakovosten kombi za prevoz potnikov. S povsem novo razvito instrumentno ploščo z integriranimi zasloni premošča vrzel med analognim in digitalnim svetom. Multivan je serijsko opremljen z digitalnim kombiniranim instrumentom in infotainment sistemom “Ready 2 Discover”, ki omogoča online dostop iz vozila do najrazličnejših spletnih storitev in funkcij, naknadno tudi navigacijsko funkcijo.

Novost v modelski seriji je priključni hibrid (PHEV) z dodatno oznako eHybrid na zadku novega Multivana. Najsodobnejši pogon z močjo 160 kW (218 KM). Nova generacija Multivana je na voljo kot osnovni model in kot podaljšana različica z večjim prtljažnim prostorom (do 4.053 litrov prtljažne prostornine). V zadnjem delu vozila so enojni sedeži, ki se jih zlahka premika in odstrani, tako da je zdaj prostor tudi za prevoz denimo drage športne opreme. Multivan ohranja maksimalno notranjo višino, v kombinaciji z novo panoramsko streho. S pogonom spredaj ima v ponudbi še dva turbobencinska motorja, ki razvijeta moč 100 kW (136 KM) in 150 kW (204 KM). Leta 2022 se jima bo pridružil še turbodizelski motor (TDI) z močjo 110 kW (150 KM). Za vse izvedbe je serijski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko (DSG).

Med bogatešo ponudbo asistenčnih sistemov je Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, pomoč pri izogibanju oviram z novo asistenco za zavijanje levo, prepoznavanje prometnih znakov in tempomat. Od inovativnih novih sistemov velja omeniti IQ.DRIVE Travel Assist, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo pri hitrosti od 0 do 210 km/h. Novost Multivana so opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z interaktivnim krmiljenjem luči kot alternativa serijskim LED-žarometom

Novi Multivan bo stal od 44.839,20 EUR (1.5 TSI DSG z močjo 100 kW/136 KM). Trgovci bodo prva prednaročila začeli sprejemati konec septembra. V Nemčiji bo vozilo na trg prišlo sredi novembra.