Po Tiguanu, ki je bil posodobljen že jeseni 2020, je zdaj na vrsti različica z dolgo medosno razdaljo, osveženega videza, z digitalnim kokpitom, novimi tehnologijami, novo matriko opreme in celovito povezljivostjo. Ob tem se novi Tiguan Allspace s prav tako spremenjeno zasnovo, novimi nadzorni in asistenčnimi sistemi, novimi vrhunskimi funkcijami, kot so interaktivni IQ.LIGHT LED matrični žarometi in zaslonom na dotik za nadzor standardne avtomatske klimatske naprave, vzpenja na višjo kakovostno raven.

Trenutno je več kot vsak drugi Tiguan (55 odstotkov), ki zapusti  proizvodne linije Tiguan Allspace, z dolgo medosno razdaljo. Opremljen je lahko s sedmimi sedeži ali pa kupec izbere večji prtljažnik s prostornino od 760 do 1920 litrov. Sedeži v tretji vrsti se lahko zložijo in spustijo tako, da se prilegajo tlom prtljažnika in tako ustvarijo enakomeren prostor za nakladanje. Na voljo so trije TSI in dva TDI motorja. Na zahtevo ali glede na opremo 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko zagotavlja hitro in učinkovito menjavo prestav, opcijski 4MOTION pogon na vsa kolesa pa nudi optimalen oprijem.

Predprodaja se začenja v naslednjih nekaj tednih. V Nemčiji je na voljo z novimi paketi serijske opreme Life, Elegance in R-Line.