Hyundai Motor je danes dopoldne ob 10 uri premierno razkril povsem novega, elegantnega križanca  segmenta B z imenom Bayon. Novi Bayon je najmanjši SUV, ki vstopa v razširjeno družino Hyundaievih športnih terencev. S kompaktno zunanjostjo, prostorno notranjostjo in dolgim seznamom inteligentnih varnostnih sistemov ter funkcij povezljivosti želi izstopati v svojem segmentu.

Že po dosedanji tradiciji poimenovanja je Bayonovo ime navdihnila počitniška točka Bayonne, glavno mesto francoske Baskije in ena najlepših destinacij na jugozahodu Francije. Novi Bayon je zasnovan po zahtevah evropskega trga, zato mu je Hyundai izbral tudi evropsko ime. Z udobjem in prostornostjo, kompaktno zunanjostjo in družinam prijazno notranjostjo naj bi omogočil najboljše iz obeh svetov.

Odlična vidljivost v Bayonu omogoča enostaven vstop in enostavno rokovanje, obenem pa, zahvaljujoč visokemu položaju sedenja, ponuja tudi izjemen občutek varnosti, ki ga kupci od Hyundaijevih športnih terencev pričakujejo. Dolžina 4.180 mm, širina 1.775 mm in višina 1.490 mm (ali 1.500 mm pri 17-palčnih platiščih) zagotavljajo popolno ravnovesje med kompaktnostjo in udobjem. Medosna razdalja znaša 2.580 mm. Radodarno odmerjen prostor za noge potnikom zagotavlja tudi udobno vožnjo, ne glede na to, ali sedijo na sprednjih ali zadnjih sedežih. S 411 litri prtljažnega prostora izstopa po velikosti prtljažnika.

Hyundai Bayon zagotavlja udobje in prostornost. Njegova kompaktna zunanjost in družinam prijazna notranjost omogočata, da potniki uživajo v najboljšem iz obeh svetov, saj njegova kompaktna velikost in odlična vidljivost omogočata enostaven vstop in enostavno rokovanje, obenem pa, zahvaljujoč visokemu položaju sedenja, ponuja tudi izjemen občutek varnosti, ki ga kupci od Hyundaijevih športnih terencev pričakujejo. Bayon s 411 litri velikosti prtljažnika.

Dolžina 4.180 mm, širina 1.775 mm in višina 1.490 mm (ali 1.500 mm pri 17-palčnih platiščih) zagotavljajo popolno ravnovesje med kompaktnostjo in udobjem. Odlikuje ga medosna razdalja 2.580 mm. Radodarno odmerjen prostor za noge potnikom zagotavlja tudi udobno vožnjo, ne glede na to, ali sedijo na sprednjih ali zadnjih sedežih. Bayon s 411 litri velikosti prtljažnika. Posodobljena družina vsebuje učinkovite motorje in nizkimi emisijami CO2. Na voljo bo tudi v kombinaciji s Hyundaijevo edinstveno 48-voltno blago hibridno tehnologijo (48 V). V Sloveniji ga pričakujemo maja 2021.