Škoda Citigo želi po premierni predstavitvi na bližnjem salonu v Ženevi letošnjo pomlad z osveženim »obrazom« in novimi vsebinskimi rešitvami notranjosti omrežiti nove kupce. Svež videz ustvarjajo pokrov motorja, mreža hladilnika, odbijač in sprednji meglenki z opcijsko funkcijo smerno prilagodljivih luči corner. Novo podobo zaokrožajo posebno za Citigo zasnovana15-palčna aluminijasta platišča. Za izvedbo Style so za doplačilo.

 

Skoda Citigo 02

 

Škodin najmanjši avtomobil stavi na prostornost, preglednost, visoko raven varnosti, dobro vodljivost, učinkovite pogonske različice v ponudbi motorjev in številne, domiselne rešitve ‘simply clever’. Škoda Citigo je zdaj z dolžino 3.597 mm za 34 mm daljša, širina z 1.645 mm in višina z 1.478 mm ostajata enaki. Škodini tehniki so z medosno razdaljo 2.420 mm uspeli ustvariti potniški prostor, ki ima glede na zunanje mere dovolj prostora tudi na zadnjih sedežih.

 

Skoda Citigo

 

Škoda Citigo želi dokazati, da je lahko prostoren tudi najmanjši avtomobil. Z 251 litri se prostornina prtljažnika, ki se pri podrti zadnji sedežni klopi poveča na 951 litrov, uvršča med največje v razredu. Razmerje med ceno in vrednostjo, ki zaznamuje znamko, zaokroža ponudbo mestnega malčka. Škoda Citigo se bo javnosti premierno predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi (7.–19. marec 2017).

 

Skoda Citigo 04