Novi T-Roc Cabriolet kot prvi crossover oziroma križanec z odprto streho v kompaktnem razredu predstavlja predserijsko študijo vozila z videzom in značilnostmi klasičnega SUV-ja in z edinstvenim doživetjem vožnje v kabrioletu. “Accept No Roof” – odkriva idejo svojevrstne svobode v vožnji s spuščeno streho.

T-Roc Cabriolet želi na rastoči trg SUV-jev vnesti več življenjskega sloga, funkcionalnosti, vozne dinamike in tehnologije modela T-Roc, ki je na trg prišel novembra 2017. Od uvedbe tega modela SUV-ja na trg je bilo prodanih že pribl. 360.000 vozil. Marca 2019 je Volkswagen razširil ponudbo z novim članom izjemno športnega značaja T-Roc R2, visokozmogljivo različico s štirikolesnim pogonom 4MOTION in 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Model se ponaša z močjo 221 kW (300 KM) in 400 Nm navora.

 

Kakovostna platnena zložljiva streha študije T-Roc Cabriolet se odpre v 9 sekundah – tudi med vožnjo pri hitrosti do 30 km/h. Ta CUV (Crossover Utility Vehicle) poudarja vse znane odlike Volkswagnovih športnih terencev: višji sedežni položaj in številne možnosti individualizacije. T-Roc Cabriolet, križanec z odprto streho, se bo uradno predstavil v Nemčiji na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu od 12. do 22. septembra 2019. Na trgu je napovedan spomladi 2020.