Le dan po svetovni premieri so v Nemčiji in še nekaterih drugih evropskih državah hkrati začeli s predprodajo Volkswag­no­vega novega električnega SUV-ja. Na voljo sta dva promocijska modela s fiksno konfiguracijo: ID.4 1ST in ID.4 1ST Max. Oba imata moč 150 kW (204 KM), baterijo s kapaciteto 77 kWh in zelo bogato opremo. ID.4 vstopa tako v razred kompaktnih SUV-jev, največji tržni segment na svetu.

 

ID.4 je Volkswagnov prvi SUV s popolnoma električnim pogo­nom, ki ne proizvaja lokalnih emisij. Ponaša se z vsemi lastnostmi, ki jih kupci cenijo pri SUV-jih. Poleg tega se športno-energični električni model lahko pohvali z impresivnim pospeškom. Visokonapetostna baterija v dnu karoserije zagotavlja za vozno dinamiko optimalno težišče in občutek uravnotežene vožnje. Modularna platforma za električna vozila (MEB) ob kompaktnih zunanjih dimenzijah omogoča zelo prostorno notranjost. Barve in materiali v notranjo­sti so moderni in hkrati prijetni. Prostornina prtljažnika znaša od 543 do 1.575 litrov, odvisno od položaja zadnjih naslonjal. Armaturna plošča je jasno strukturirana, upravljanje skoraj izključno poteka prek funkcij na dotik in z inteligentnim glasovnim upravljanjem “Hello ID”.

Promocijska modela ID.4 1ST in ID.4 1ST  Max imata baterijo s kapaciteto 77 kWh (neto) – to zadošča za doseg okrog 490 km (WLTP). Baterija je vgrajena pod potniško celico, zato ima vozilo nizko težišče. Elektromotor, vgrajen na zadnji premi, doseže moč 150 kW (204 KM). ID.4 od 0 do 100 km pospeši v 8,5 sekunde, najvišja hitrost pa je omejena na 160 km/h. 21-centimetrski odmik od tal in velika kolesa poudarjajo športno-energični značaj vozila.

ID.4 1ST je opremljen z 20-palčnimi platišči v dizajnu Drammen, s paketom Exterieur Style in zatemnjenimi stekli od B-stebričkov naprej. Sprednja sedeža, večfunkcijski volan in vetrobransko steklo so ogrevani. Pri ambientni osvetlitvi je mogoče izbirati med 30 barvami, pedala iz legiranega jekla pa imata dizajn “play & pause”. Komfortno opremo zaokroža 2-conska klimatska naprava Climatronic. Vozilo je opremljeno z navigacijskim sistemom Discover Pro in tudi z vsemi bistvenimi asistenčnimi sistemi – to so Front Assist, sistem za uravnavanje razdalje ACC “stop & go” in asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist. Kamera za vzvratno vožnjo je v veliko pomoč pri manevriranju z vozilom. Dodatno je ID.4 1ST  serijsko opremljen še z visokoučinkovito toplotno črpalko, ki pri hladnejših temperaturah izboljša doseg, in z vlečno kljuko.

V Nemčiji je  mogoče naročiti tudi različico ID.4 Pro Performance3. Njeni Tehnični podatki so enaki: 150 kW (204 KM), baterija s kapaciteto 77 kWh, doseg 522 km (WLTP) in izhodiščna cena 44.450 evrov4. Cenovno dostopnejše različice ID.4 bodo na voljo v začetku leta 2021, ko bo mogoče povsod po Evropi  naročiti ID.4 Pure5 z izhodiščno ceno 37.000 evrov4 in dosegom do 340 kilometrov (WLTP).