Citroen E-Mehari 2018, simpatični štirisedežni kabriolet z električnim pogonom, ki se zgleduje po  nekdanjem modelu Mehari iz obdobja 1968 do 1980, po manj kot dveh letih od predstavitve prihaja na trg s serijo novih rešitev v opremi primernih za uporabo v vseh letnih časih. Tako novi E-Mehari ne predstavlja več ozke tržne niše lahkega vozila s ‘plažno’ filozofijo za prosti čas in nič več. Največja novost je snemljiva trda streha ‘hard-top’ v kontrastni črni barvi, kot nasprotje živahnim barvam karoserije(Into the Blue, My funny Clementine in Say Yellow ter najnovejše Stellar White.)

Novo trdo streho za Citroen E-Mehari 2018 dopolnjujejo prečne prečke v temni barvi, kar prispeva tudi vidno večji občutek robustnosti karoserije, ki ostaja iz plastičnih mas. Z dolžino 3,81 m, širino 1,73 m in višino 1,65 m se E-Mehari 2018 z novo uporabno širino predstavlja kot nevsakdanje, živahno in igrivo mestno vozilo. Prenovljena je tudi notranjost z armaturno ploščo in merilniki razvrščenimi večinoma horizontalno. Nov je tudi trikratki volan in prenovljen način upravljanja prestavnih razmerij na osrednjem delu, v bež in oranžnem odtenku prenovljeni oprijemljivi sedeži, ki so zdaj nastavljivi tudi po višini. Po novem je na voljo tudi praktičen sistem dostopa do zadnjih sedežev ‘easy-entry’, višji odmik od tal in 15-palčna platišča.

Pod prednjim pokrovom je vgrajen 100% električni motor s pogonom baterij iz litijevih polimerov. Razvije približno 20% navora več kot predhodna generacija, kar pomeni 166 Nm pri 3.700 vrtljajih in višjo končno hitrost 110 km/h. Doseg je 195 kilometrov, polnjenje baterij zahteva 10 ur na javnih polnilnicah in 16 ur z navadno, domačo vtičnico. Prenovljeni E-Mehari je že mogoče naročiti na domačem, francoskem trgu. Cene se začenjajo pri 25.500 EUR za različico z mehko streho (soft-top) in 26.700 EUR za različico z novo trdo streho (hard-top). Tem cenam se v Franciji odbije 6.000 EUR, kolikor znašajo državne subvencije za električna vozila. Začetni ceni sta tako 19.500 in 20.700 EUR.