Po lanskem prisilnem premoru zaradi epidemije korona virusa, so se minuli konec tedna v znano, blatno okolje gramoznice Graben vrnili ljubitelji terenskih avtomobilov in adrenalinskih voženj Slovenija OffRoad 2022. Vreme je bilo deževno zato je organizatorjem in obiskovalcem, ki se jih je kljub vlagi in mrazu zbralo okoli 2.200, povzročilo kar veliko preglavic.

Dobrih 500 metrov dolga proga z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki jo je s pomočjo kolegov zakoličil Aleksander Centrih iz Offroad kluba White Tiger, jo je zagodla tudi nekaterim tekmovalcem, ki so se s svojimi terenci zakopali v razmočeno podlago ali pa njihovi avtomobili niso zdržali neusmiljenega priganjanja v težavnih razmerah.

V treh krožnih vožnjah z atraktivnim skupinskim štartom je v turistični kategoriji največ krogov prevozil Boris Kos z Jeepom Grand Cherokeejem, v kategoriji bencinskih terencev do 2000 kubičnih centimetrov se je najbolje boril Matej Podgornik s Suzukijem Vitaro, v kategoriji terencev z bencinskimi motorji je največ spretnosti pokazal Avstrijec David Schaffer z Jeepom Cherokeejem, med dizelskimi pa je vse ostale pustil za seboj Janez Pešl z Jeepom Grand Cherokeejem.