Z več kot 1,3 milijona vozil, prodanih od leta 1984, je mogoče  Renault Espace obravnavati kot pravo ikono med enoprostorci.  Z  vsako novo generacijo želi biti vedno korak pred svojim časom. Peta generacija kot doslej tehnološko najbolj dovršena in napredna povsem na novo interpretira vlogo enoprostorskega vozila v slogu vrhunskega crossoverja s krepko zasnovo.

Espace prihaja v prvi vrsti z novimi tehnologijami za pomoč vozniku EASY DRIVE, vključno s prilagodljivimi žarometi LED MATRIX VISION, kot premiero v Renaultu, – dolgimi svetlobnimi prameni za učinkovitejšo in varnejšo osvetlitev in drugo stopnjo avtonomne vožnje

Funkcija Renault EASY CONNECT ponuja novo izkušnjo povezane mobilnosti z novim multimedijskim sistemom Renault EASY LINK, ki je prikazan na 9,3-palčnem zaslonu in ima 10,2-palčni digitalni “Driver Display” na armaturni plošči. Na voljo bodo tudi MULTI-SENSE nastavitve s funkcijo 4CONTROL s štirimi krmiljenimi kolesi ter nastavljivim blaženjem.

Vrh ponudbe predstavlja linija INITIALE PARIS, ki vključuje najboljše, kar Renault v tem trenutku zna in ima. Ta emblematična različica Renaultovega vrhunskega razreda nudi potnikom spodbudno občutje, ki vključuje občutke za dotik, sluh, vonj in vožnjo. Novi Espace je zdaj bolj kot kdaj vodilni avtomobil znamke Renault, na vrhu Renaultove palete modelov, skupaj z SUV-jem Koleosom,  Talismanom in Talismanom  Grandtour.