5 e-Rallyja Monte Carlo se že drugič udeležuje tudi posadka Anže in Primož Lemež. Več kot 1.300 kilometrov dolga pot, čaka okoli 60 posadk, od Chateauneufa do Monaške kneževine. Pot jih bo vodila po nekaterih najlepših gorskih cestah sveta. Marsikatero od teh cesta so preizkusili tudi vozniki svetovnega prvcenstva v rallyu.

Posadka Anže&Primož Lemež si je uspela ogledati vseh 15 točnostnih voženj. Nekatere so izredno ozke in zavite spet druge potekajo v visokogorju po robu skalnih prepadov.

“Nobena točnostna preizkušnja ni lahka,” je povedal voznik posadke Anže. “Tudi tiste, na pogled tehnično lažje, predstavljajo velik izziv, saj se je ves čas treba voziti z enakomirno hitrostjo, ki jo določijo organizatorji. Seveda pa posadke ne vemo, kje na posamezni točnostni vožnji bodo organizatorji merili čas. Na koncu dneva bo lahko pomemben vsak meter, kajti pričakujem, da bodo ekipe na vrhu izredno izenačene. Če zgrešiš 10 metrov to pomeni 1 kazenska točka. Kaj pa pomeni 10 metrov na več kot 20-kilometrski preizkušnjio pa vam je verjetno lahko hitro jasno. To sta na primer samo dva preveč sekana ovinka. Se pa zelo veselim današnjega štarta, saj so bile priprave na ta e-Rally zelo naporne.”

Na tovrstnih točnostnih rallyjih je vloga sovoznika izredno pomembna. V posadki to nalogo opravlja izkušeni Primož Lemež, ki ima za sabo že kar nekaj tovrsrtnih rallyjev. In kakšne so možnosti slovenske posadke s številko 39?

“Težko je napovedati uvrstitev,” je bil nekoliko zadržan Anže. “Veliko je dobrih posadk in na odprtih cestah je lahko marsikaj odvisno tudi od sreče, saj lahko obtičiš za kakšnim počasnim domačinom in marsikje prehitevanje zaradi ozkih cest ni mogoče. Bomo videli, vsekakor pa se bova potrudila po najboljših močeh!”

Rallyja se bo udeležila še ena slovenska posadka in sicer Franko Špacapan in Sebastjan Kobal s kio e-niro. Rally se začenja danes v Chateauneufu, končal pa se bo v soboto zvečer v Monte Carlu.