Ford popolnoma integrirano storitev za iskanje ukradenih vozil namenja predvsem preprečevanju ali zmanjševanju posledic kraje vozila. Nova storitev Stolen Vehicle Services (storitve v primeru kraje vozila) deluje prek aplikacije FordPass. Ko ta zazna poskus kraje ali krajo avtomobila pošlje opozorilo na lastnikov pametni telefon. Aplikacija uporabnika vodi skozi postopek prijave dogodka policiji in zagotavlja 24-urno dežurno podporo, vključno s sledenjem vozila. Storitev Stolen Vehicle Services nadgradi funkcionalnost aplikacije SecuriAlert3 in pošlje opozorilo na uporabnikov pametni telefon, pri tem pa uporabi modem FordPass Connect.

Statistike kažejo da so med letoma 2009 in 2018 v EU vsako leto ukradli več kot 500.000 vozil in v Veliki Britaniji v istem obdobju večine ukradenih vozil niso nikoli našli, kar je žrtve izpostavilo dodatni čustveni in finančni obremenitvi.

Ford navaja, da so storitve v primeru kraje vozila najprej na voljo za novi model Mustang Mach-E GT6, nato pa bodo sledila še druga Fordova vozila, so del naročniškega paketa Ford Secure1 – ta bo za združljiva vozila v poskusnem obdobju na voljo brezplačno. Storitev je letos že na voljo v Veliki Britaniji in Republiki Irski, širša razpoložljivost po Evropi pa bo sledila v letu 2022.