Taycan in Taycan Cross Turismo bosta z obsežnimi spremembami septembra vstopila v novo modelno leto. S tehnološkim razvojem se standardna paleta električnih športnih avtomobilov izboljšuje. Nadaljnje pomembne nadgradnje vključujejo poglobljeno integracijo sistema Android Auto s sistemom Porsche Communication Management (PCM) in novo funkcijo Remote Park Assist, prvič na voljo v Taycanu. S tem novim opcijskim sistemom pomoči je mogoče parkiranje avtomobila nadzorovati prek pametnega telefona, brez voznika za volanom.

Nove možnosti Paint to Sample in Paint to Sample Plus lahko zdaj uresničite nenavadne in osebne barvne izbire. Na primer, Taycan je zdaj mogoče pobarvati v klasično barvo Rubystar iz 90. let ali v svetlo kislo zeleno, kot jo je označil Porsche.  Nova funkcija Remote Park Assist omogoča daljinsko upravljanje parkirnih manevrov prek pametnega telefona na parkirna mesta in iz njih, ne da bi moral biti voznik sedeti za volanom. Samodejni nadzor je možen tako za vzporedna kot pravokotna parkirna mesta in garaže.

Sistem samodejno zazna parkirna mesta in jih meri z ultrazvočnimi senzorji in sistemi kamere v vozilu. Če je prostora dovolj, lahko voznik začne postopek parkiranja prek aplikacije Porsche Connect in nato izstopi iz vozila. Voznik stalno spremlja postopek parkiranja s pritiskom in držanjem gumba na vmesniku aplikacije pametnega telefona. Funkcija Remote Park Assist neodvisno prevzame krmiljenje in nadzor premikov vozila naprej in nazaj. Če gumb spustite, Taycan takoj ustavi parkirni manever.

Porsche ponuja dostop do svetovnih polnilnih mest številnih omrežij, pri čemer centralno obračunavanje upravlja Porsche. Trenutno je v več kot 20 državah po Evropi skoraj 200.000 polnilnih mest, vključno s skoraj 6.500 polnilnimi postajami DC 50 kW plus. Porschejevo ponuja tudi polnjenje na destinaciji. S to ekskluzivno storitvijo omogoča brezplačno polnjenje električnih ali priključnih hibridnih modelov Porsche na posebno izbranih destinacijah. Ponuja že več kot 2000 polnilnih mest AC v več kot 50 državah na lokacijah, kot so izbrani hoteli, restavracije, letališča, nakupovalna središča, športna društva in marine – nadaljnja širitev omrežja pa je v polnem teku.Vse operacije polnjenja pri Porsche Charging Service so ogljično nevtralne.

Taycan je bil v zadnjih mesecih še posebno uspešen. Samo v prvi polovici leta 2021 je Porsche dobavil približno 20.000 vozil, zato je medletno povprečje le nekoliko pod skupnim zneskom za leto 2020. Porsche še navaja, da je prodaja najnovejšega člana modelske palete dosegla prodajo legendarnega modela 911.