Dacia je Gorski reševalni službi ponovno za leto dni predala tri terenska vozila  Duster. Avtomobilska znamka Dacia s tem že sedmo leto potrjuje partnerstvo v podporo tistim, ki rešujejo življenja obiskovalcev slovenskih gora. To je po šestih letih več kot očitno priznanje številnim dosedanjim Dusterjem, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče.

Po šestih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih Dusterjev v mnogih akcijah je Dacia gorskim reševalcem, pravim junakom slovenskih gora, v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

Gorska reševalna zveza je tokrat prejela vozila v različici Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4 s preizkušenim štirikolesnim pogonom, štirimi kamerami in sistemom za nadzorovano spuščanje po vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti. Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.