Genesis je premium znamka skupine Hyundai, predstavljena leta 2015. Po šestih letih nabiranja izkušenj na ameriškem trgu, je Hyundai zamikal evropski trg, ki ga je za tako rekoč neznanega proizvajalca avtomobilov v Evropi veliko težje osvojiti. Za znamko Genesis je velik izziv. Poleti 2021 bodo prvi Genesisi že v Nemčiji, Veliki Britaniji in Švici.

Med prvimi se bo v Evropi `izkrcal´ Genesis G80, velika luksuzna 5-metrska, ki prihaja v razred Audija A6, BMW-ja serije 5 in Mercedesa razreda E. Genesis GV80, je športni terenec dolžine 4,94 m, ki se bo za svoj tržni delež spopadel z BMW-jem X5 in Mercedesom GLE. Zatem sta napovedana še srednje velika limuzina Genesis G70 v razredu BMW-ja serije 3, Audija A4 in Mercedesa C, ter Genesis GV70, tekmec Audija Q5 in BMW-ja X3. V električni ponudbi bo G80 Electrified, nedavno predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Vsi omenjeni modeli bodo naprodaj tudi preko spleta.

V prvem četrtletju leta 2021 se je prodaja avtomobilov blagovne znamke Genesis v Južni Koreji povečala za 165%, v ZDA pa več kot podvojila v primerjavi s prejšnjim letom. Korejski proizvajalec avtomobilov je z letošnjim aprilom prvič nastopil tudi na Kitajskem.