Volkswagen premierno predstavlja novo, tehnološko napredno generacijo modela Polo, ki je z doslej več kot 18 milijoni izdelanih primerkov eden najuspešnejših kompaktnih vozil na svetu. V predprodaji je že z mesecem majem. Oblikovno ohranja osnovno konfiguracijo modela, na novo sta preoblikovana sprednji in zadnji del vozila, širši je tudi nabor serijske opreme. Vse različice bodo v prihodnje opremljene z žarometi LED in zadnjimi LED lučmi. Med novosti sodijo: digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit, multimedijski sistem in večfunkcijski volan. S pomožnim sistemom Travel Assist IQ.DRIVE v dodatni ponudbi, bo lahko zdaj Polo privič omogočil delno avtomatizirano vožnjo v celotnem hitrostnem območju.

Ostale novosti so še: interaktivni matrični žarometi LED IQ.LIGHT in možnost upravljanja avtomatske klimatske naprave z zaslonom na dotik. Polo lahko zdaj uporablja tudi tehnologije, ki so bile do sedaj na voljo le v višjih razredih vozil. Denimo opcijska asistenca za vožnjo Travel Assist IQ.DRIVE, je rezultat združevanja novega, prediktivnega tempomata z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC (samodejno uravnavanje razdalje) in asistence za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist, s katero je sedaj serijsko opremljen vsak Polo in predstavlja povsem nov sistem, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo. Pri Volkswagnu so prepričani, da se redko katero vozilo v tem razredu ponaša s podobnim inovativnim naborom asistenčnih sistemov kot ga ima Polo. Tehnološka posebnost Pola so tudi novi žarometi LED IQ.LiGHT Pola. Gre za interaktivni sistem osvetlitve, ki prihaja iz Tuarega.

Preoblikovani so tudi paketi serijske opreme. Začenjajo se z osnovnim „Polo“, zatem z „Life“, „Style“ in „R-Line“. Že na osnovni ravni bomo lahko med ostalim našli žaromete LED, zadnje luči LED, večfunkcijski volan in asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist. Dodatna novost je tudi osrednja varnostna blazina. Osrednja varnostna blazina se nahaja na voznikovi strani, bočno na naslonjalu sedeža; v primeru nezgode se blazina sproži proti sredini, da zaščiti voznika in sovoznika. Poleg tega je Volkswagen v osnovno opremo vključil tudi digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit z digitalnim 8-palčnim zaslonom. Tu so še klimatska naprava, avdiosistem Composition Media s 6,5-palčnim zaslonom, telefonski vmesnik Bluetooth, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali ter električni pomik stekel za vsa stekla..

Najbogatejši „R-Line“ se predstavlja z matričnimi žarometi LED IQ.LIGHT, ne manjkata niti sprednji meglenki v LED tehniki. Spodnji del zadka se od nižjih ravni razlikuje po visoko sijajnem, črnem difuzorju z integriranimi obrobami izpušnih cevi v videzu kroma. Polo je v izvedbi R-Line s 16-palčnimi aluminijastimi platišči Valencia že pripravljen na start. Kot Polo v izvedbi Style je tudi Polo R-Line opremljen z multimedijskim sistemom »Ready2Discover«.